53 χρόνια από τις πρώτες γυναίκες που κατατάχθηκαν στο Αστυνομικό Σώμα

Συμπληρώνονται σήμερα Πέμπτη (10/02) τα 53 χρόνια από την ημέρα που κατατάχθηκαν οι πρώτες 45 γυναίκες Αστυφύλακες στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.
Πλέον σε όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρετούν γυναίκες, τόσο επιτελικές όσο και μάχιμες. Μάλιστα κάποιες από αυτές βρίσκονται στη διοίκηση ενώ άλλες υπηρετούν σε θέσεις μεγάλης επικινδυνότητας. Παράλληλα πολλές είναι πτυχιούχοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και πτυχιούχοι ξένων γλωσσών.
Σημειώνεται ότι λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους άνδρες συναδέλφους τους και στέκονται ισότιμα και ισάξια δίπλα τους κατά την εκτέλεση των καθημερινών τους υπηρεσιών και καθηκόντων.
Το 13% του Σώματος γυναίκες
Πλέον στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας υπηρετούν γύρω στις 7.000 γυναίκες, οι οποίες εκπροσωπούν το 13% του προσωπικού του Σώματος.
Στο Αστυνομικό Σώμα οι γυναίκες χαίρουν ίσης μεταχείρισης με τους άνδρες, όσον αφορά στην κατάταξη, την εκπαίδευση, το χρόνο εργασίας, τις αποδοχές και τον εξοπλισμό που φέρουν.
Η εισαγωγή των γυναικών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2003
Το 1983 επετράπη η είσοδος γυναικών αστυνομικών στην Σχολή Αξιωματικών σε ποσοστό 10% επί των θέσεων που προκηρύσσονταν.
Από το 2003, η εισαγωγή και κατάταξη των γυναικών στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται χωρίς ποσόστωση θέσεων και με τα ίδια κριτήρια για άνδρες και γυναίκες, σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν η εισαγωγή των γυναικών στις Αστυνομικές Σχολές γινόταν με ποσοστό 10% επί του αριθμού των ανδρών.
Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την εισαγωγή και κατάταξη αστυνομικών και ιδιωτών ως αστυνομικό προσωπικό ειδικών καθηκόντων.
Η εκπαίδευση των γυναικών
Με ακριβώς τον ίδιο τρόπο με τους άνδρες Αστυνομικούς εκπαιδεύονται οι γυναίκες Αστυνομικοί. Πάνε στις ίδιες Αστυνομικές Σχολές και στα ίδια εκπαιδευτικά σεμινάρια (αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας, προστασίας επισήμων προσώπων, κ.λπ.).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες της Ευρώπης όπου η εξέλιξη των γυναικών στο Αστυνομικό Σώμα δεν υπόκειται σε περιορισμούς. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην Ευρώπη, γυναίκα αστυνομικός της Ελληνικής Αστυνομίας προήχθη στο βαθμό του Υποστράτηγου, το έτος 2002.
Οι κυριότεροι βαθμοί στην ιστορία των γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία
Οι μετέπειτα κυριότεροι σταθμοί στην ιστορία των γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία είναι οι εξής:
Το 1971 προσλαμβάνονται, ως ειδικό προσωπικό, 25 γυναίκες στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής.
Το 1983 επετράπη η είσοδος γυναικών αστυνομικών στην Σχολή Αξιωματικών σε ποσοστό 10% επί των θέσεων που προκηρύσσονταν.
Από το 2003 οι γυναίκες εισέρχονται χωρίς ποσόστωση θέσεων και με τα ίδια κριτήρια για άνδρες και γυναίκες.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Μία Απάντηση

 1. Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation.
  In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength.
  Dear gentlemen!
  The energy massage inSoho it today skill give away bliss. The Soapy massage – on the influence on clients is meant practically unlimited available opportunities actions on bodily, and consequently, and psychoemotional state of health friends.
  And while, french massage and not violates practically any prohibitions, for the reason it's not about sexual contact.

  Сеансы разоблачения LiveJournal

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες