18.5 C
Athens
13.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Νέα τάξη πραγμάτων στην ΕΛ.ΑΣ μετά τις Κρίσεις – Ποια γραμμή επικράτησε στην Κατεχάκη


    Εκατόμβη αποστρατειών επεφύλαξαν οι Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ για το 2022 αφού έβγαλαν τη στολή οριστικά και επέστρεψαν στην τάξεις των πολιτών , τρεις Αντιστράτηγοι, εννέα Υποστράτηγοι, 18 Ταξίαρχοι 35 Αστυνομικοί Διευθυντές!

    Από “μαυσωλείο” αξιωματικών σε “εκατόμβη” αποστρατειών.

    Η αποστρατεία του Μιχάλη Καραμαλάκη “απασφάλισε” την πρωτοφανή για τα αστυνομικά χρονικά διαδικασία καρατόμησης αξιωματικών όλων των βαθμών, γεγονός που παρά τις προσωπικές πικρίες των άμεσα θιγόμενων αξιωματικών, επέφερε θετική ανταπόκριση στην πλειοψηφία των ένστολων κάθε βαθμίδας, που έβλεπαν για χρόνια την πυραμίδα της Ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ να έχει μετατραπεί σε “μαυσωλείο” και τους υψηλόβαθμους υπηρετούντες στην κορυφή τους σε “Τουταγχαμών”.

    Δεν έλειψαν και οι κατά καιρούς αιχμηρές συνδικαλιστικές ανακοινώσεις, που παρομοίαζαν την γερασμένη ηγεσία με “μητροπολίτες” .

    Κρίσεις χωρίς πολιτική και κομματική «γκρίνια»

    Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι οι κρίσεις αυτές δεν είχαν κομματικό χαρακτήρα, ίσως όμως και να μην μπορούσαν να έχουν κομματικό χαρακτήρα. Αυτό διότι, η περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν στο σύνολο της, την σημερινή ηγεσία μαζί και τον σημερινό αρχηγό του σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, τους προήγαγε και αξιοποίησε σε θέσεις κλειδιά.

    Δεν υπολείπεται περί του αντιθέτου σχόλιο, για την βούληση αντιστοίχως όλων των αξιωματικών να υπηρετήσουν τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ με προθυμία!

    Ηγεσία χωρίς ατομικό αστυνομικό χαρακτήρα

    Ένα νέο εξελικτικό δεδομένο αποτελεί πλέον γεγονός για τον χαρακτήρα των αξιωματικών στη Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα εκείνων που κινούνται ανάμεσα στα πόδια των πολιτικών προϊσταμένων τους. Κανένας πλέον δεν περιγράφεται και αναδεικνύεται από την προσωπική του αστυνομική ταυτότητα και δράση, αλλά από το γεγονός του πόσο επιτυχημένα θα εφαρμόσει τις εντολές της πολιτικής του Ηγεσίας και την πολιτική γραμμή της Κυβέρνησης.

    Δυσαρέσκεια για αποστρατεία Τζεφέρη

    Παρά το γεγονός ότι πέρασε αρκετός χρόνος από την αποστρατεία Τζεφέρη συνεχίζει να συζητείται έντονα σε κύκλους αστυνομικών, σαν το μοναδικό μελανό στοιχείο των συνολικών αξιολογήσεων- κρίσεων, αναζητώντας τους λόγους που μπορεί να έδειξαν την έξοδο σε έναν αξιωματικό κατά τεκμήρια επιτυχημένο αλλά και προσφιλή σε όλες τις τάξεις των αξιωματικών.

    13102021ypourgos001

    Συνεργασία Θεοδωρικάκου- Οικονόμου

    Σπουδαίο επίτευγμα επιτελέστηκε από την τουλάχιστο φαινομενική χωρίς να αποκλείεται και πραγματική, αγαστή συνεργασία Τάκη Θεοδωρικάκου και Λευτέρη Οικονόμου στην ονοματολογία των κρίσεων καθ’ όλη την διάρκεια τους και για όλους τους βαθμούς.

    Το γεγονός αυτό απάλλαξε από την ενδεχόμενη δυσαρέσκεια και εκνευρισμό το Μαξίμου και στέρησε την αντιπολίτευση από το συνηθισμένο λόγο, περί καρατόμησης άξιων και κρίσεις που φωτογραφίζουν ένα βάθη κομματικό κράτος.

    Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν τίθεται ουδείς λόγος αμφισβήτησης, ότι ο Λευτέρης Οικονόμου απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι αποτελεί την αθόρυβη, αλλά κυρίαρχη δύναμη επικράτησης των επιλογών του.

    Διαβάστε όλες τις Κρίσεις και τις αλλαγές στην ΕΛΑΣ εδώ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ