20.1 C
Athens
14.6 C
Thessaloniki
Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
More

    Ηλιάδης: «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη Τζωρτζίνα – Είχαμε ενημερώσει το “Αγλαΐα Κυριακού”» (βίντεο)


    O Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης, βρέθηκε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στην Πάτρα.

    Ο κύριος Ηλιάδης ενημέρωσε για τις διαδικασίες γύρω από τον θάνατο της Τζωρτζίνας που τέθηκε υπό έρευνα, υπόθεση για την οποία ο ενταντικολόγος κατέθεσε τη προηγούμενη εβδομάδα στην 18η Ανακρίτρια.


    Σημειώνεται ότι η 9χρονη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη είχε νοσηλευτεί στη ΜΕΘ Παίδων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

    Ο Ηλιάδης για τη συνάντηση με τον Καρβέλη

    Ο κύριος Ηλιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους σχετικά με το τι είδε και τον ανησύχησε είπε ότι «ο Καρβέλης είχε έρθει στο νοσοκομείο, είχε συνομιλήσει με τους γονείς και είχε δει και τη μικρούλα και μάλιστα είχαμε πει ότι θα κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό μπορούσε να γίνει όπως και έγινε. Έγινε ένας τεράστιος αγώνας. Αν μου ζητηθεί δεύτερη επεξήγηση για κάποια θέματα θα τη δώσω στην Ανακρίτρια».

    Έπειτα από ερώτηση επιβεβαίωσε ότι ενημέρωσε συναδέλφους του στο Αγλαΐα Κυριακού για τα όσα είχε δει από την πλευρά της μητέρας, όπως γράφει το thebest.gr.


    Τι είχε καταθέσει στην ανακρίτρια ο Ηλιάδης

    «Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω», ανέφερε μετά την έξοδό του από το γραφείο της ανακρίτριας, που ερευνά τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

    Ο κύριος Ηλιάδης παρέμεινε στις (8/4) στο ανακριτικό γραφείο για περίπου τέσσερις ώρες και εξερχόμενος δήλωσε:

    «Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

    Είχε συστήσει στην μητέρα να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς

    Μάλιστα όπως είχε γίνει γνωστό ο κ. Ηλιάδης φέρεται να είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν κάμερες στο δωμάτιο νοσηλείας όπου βρισκόταν η 9χρονη με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. Ακόμη είχε συστήσει στην μητέρα να βιντεοσκοπεί τους σπασμούς, που όπως εκείνη υποστήριζε ότι έκανε το παιδί. Κατά πληροφορίες ο κ. Ηλιάδης είχε παραδώσει μάλιστα στις αρχές τα συγκεκριμένα βίντεο από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

    Πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, ο κ. Ηλιάδης είχε δηλώσει: «Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ό,τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς, η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ