ΑΠΘ: Μία προσαγωγή στα επεισόδια με αντιεξουσιαστές να πετάνε μέχρι και καρέκλες από ταράτσα στα ΜΑΤ (βίντεο)

Μία προσαγωγή σημειώθηκε από τα επεισόδια έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια σημειώθηκαν από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία κινήθηκαν προς την πλευρά αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα. Προκειμένου να τους απωθήσουν οι αστυνομικοί προχώρησαν στη ρίψη χημικών Σημειώνεται ότι σε μικρότερης κλίμακας ένταση το πρωί είχε γίνει μία ακόμη προσαγωγή.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, όπου μπροστά από το Νοσοκομείο Γεννηματάς οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις επέστεψαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του τουρκικού προξενείου, προχωρώντας παράλληλα στον προσωρινό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνικής Αμύνης. Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στον χώρο του πανεπιστημίου βγαίνοντας κατά διαστήματα και πετώντας μάρμαρα.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, όπου μπροστά από το Νοσοκομείο Γεννηματάς οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιά σε κάδους. Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις επέστεψαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου, στο ύψος του τουρκικού προξενείου, προχωρώντας παράλληλα στον προσωρινό αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνικής Αμύνης. Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στον χώρο του πανεπιστημίου βγαίνοντας κατά διαστήματα και πετώντας μάρμαρα.

Φοιτητικά σχήματα και άλλες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησαν από χθες, Μεγάλη Δευτέρα, να παρεμποδίσουν την εκτέλεση εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης σε χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που επί 34 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη και οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν εκεί από χθες, προκειμένου να περιφρουρούν την εκτέλεση των εργασιών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες