Συνάντηση Τσίπρα – Βερβεσού για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΣΑ συνάντηση αντιπροσωπείας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημά του, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες του δικηγορικού σώματος, σχετικά με τη νομιμότητα ή μη της ρήτρας αναπροσαρμογής στην ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής και απαιτείται η ανάληψη άμεσων δικαστικών ενεργειών για το ζήτημα της συμβατότητας της σχετικής ρήτρας με το δίκαιο της προστασίας του καταναλωτή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε την πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος

Αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και επεσήμανε ότι μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης για την κρισιολόγηση περί της νομιμότητας της ρήτρας και τη συμβατότητά της ή μη με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών δεν πρέπει να διακόπτεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε
καταναλωτές, που αδυνατούν να καταβάλλουν το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ως ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος, που αφορά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και τόνισε ότι θα αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την κατάθεση τροπολογίας, για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες, που δεν καταβάλουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση επί του θέματος.

Ποιοι συμμετείχαν στην εκδήλωση

Στη συνάντηση μετείχαν ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχάλης Καλογήρου, και ο τ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σάρλης, ενώ από την Ολομέλεια μετείχαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Πειραιώς και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Ηλίας Κλάππας, ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Γεώργιος Μεντής, που ανέπτυξε τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν, τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ Ευστάθιος Αναλυτής και Θεόδωρος Μαντάς και ο Νομικός Σύμβουλος της Ολομέλειας Λάμπρος Αντωνίου.-

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες