Πάνω από 90.000 έλεγχοι την Πρωτομαγιά στη χώρα για υγειονομικά μέτρα

Tην Πρωτομαγιά οι αρχές διενήργησαν περισσότερους από 90.000 ελέγχους σε ολόκληρη την χώρα για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Μάλιστα, επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 6.050 ευρώ, χωρίς όμως να τεθεί αναστολή λειτουργίας σε κάποιο κατάστημα.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, Ε.Α.Δ., ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν την Κυριακή 01.05.2022 συνολικά 95.275 ελέγχους και κατέγραψαν 11 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6.050€, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβλήθηκε το μέτρο της κύρωσης της αναστολής λειτουργίας.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (συνολικά 89.409).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

  • Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€, σε άτομο, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό του στη χώρα.
  • Το Λιμενικό διενήργησε 5.856 ελέγχους από τους οποίους δεν προέκυψε καμία παράβαση.
  • Το κλιμάκιο της Ε.Α.Δ. διενήργησε ελέγχους σε δέκα (10) αντικείμενα, δεν καταγράφηκε παράβαση και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο.
  • Το κλιμάκιο της ΕΑΔ σε αμιγείς χώρους αποκλειστικά για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, έλεγξε και τα σχετικά πιστοποιητικά τριάντα εννέα (39) εργαζομένων μέσω της ειδικής εφαρμογής του άρθρου 33 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118) Covid Free GR και δεν επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (σύνολο φυσικών προσώπων 64).
  • Η ΕΛ.ΑΣ δεν προχώρησε σε συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες