19.2 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Πλακιωτάκης: «Επιδιώκουμε διάλογο όλων των πλευρών ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία»


    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης  Πλακιωτάκης σήμερα το απόγευμα δήλωσε ότι «Επιδιώκουμε έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, με εξασφαλισμένη την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού,όπου θα κατατεθούν όλες οι απόψεις και μέσα σε ένα πλαίσιο ειλικρινούς διαπραγμάτευσης να υπάρξει θετική κατάληξη» σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Ναυτιλίας εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στον ΣΕΠ και της DPORT για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν και φορείς.

    Ο κύριος Πλακιωτάκης επισήμανε ότι το υπουργείο ανέλαβε την πρωτοβουλία συνάντησης όλων των εμπλεκομένων στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά με στόχο να εξελιχθεί ένας ο ουσιαστικός διάλογος όλων των πλευρών ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων, προς όφελος του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού εμπορίου, της Εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών.

    Τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα των αμοιβών

    Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των συνδικάτων προχώρησαν σε τοποθετήσεις για το θέμα των αμοιβών και ειδικότερα αυτό της ένταξης των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα,ζητήθηκε να συμπεριληφθούν στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας οι προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και οι εργαζόμενοι να γίνουν όλοι πλήρους απασχόλησης. Η αποστολή του τελικού κειμένου της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από την εργοδοσία προς τους εκπροσώπους των συνδικάτων των εργαζομένων που δεν αποκλείεται να έχει και βελτιώσεις αναμένεται να έχει αποσταλεί έως την Παρασκευή 06/05.

    Το Συνδικάτο των Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Πειραιά(ΣΕΕΔΠ) αναφέρει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκείς διαπραγματεύσεις με τις διοικήσεις των εταιριών, με στόχο την υπογραφή της ΣΣΕ και εργασιακή ειρήνη. Από την πλευρά του το σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) τονίζει ότι θα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία έως τις 6 Μαϊου όπου θα σταλεί η τελική πρόταση της εργοδοσίας. Τα δύο σωματεία αναμένεται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση των εργαζομένων εκ νέου, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ