17.6 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Θεσσαλονίκη- θάνατος 3χρονου: «Το νοσοκομείο δεν ενημέρωσε για την υγεία του παιδιού» -Τι λέει ο δικηγόρος


    Το τρίχρονο κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης διακομίστηκε με χαμηλό κορεσμό οξυγόνου από το «Παπαγεωργίου», με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Διαλυνά να κάνει λόγο για ιατρικές παραλείψεις ως προς την ενημέρωση για την πορεία της υγείας του.

    Αδυνατούν να πιστέψουν οι γονείς του άτυχου παιδιού το γεγονός ότι εντός δέκα ημερών έχασαν μέσα από τα χέρια τους το παιδί τους, το οποίο εισήχθη στις 19 Απριλίου στο «Παπαγεωργίου», με πόνο και πρήξιμο στον αριστερό του αστράγαλο. Λίγες ημέρες μετά, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, ανεβάζοντας 38 πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο», όπου ξεψύχησε, το περασμένο Σάββατο, μέσα σε μόλις δυόμιση ώρες.


    Ο έμπειρος δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς έχει αναλάβει την υπόθεση και τονίζει στο ThessToday.gr ότι οι γονείς αδυνατούν να πιστέψουν την τραγική κατάληξη του παιδιού τους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθούν στο μέγιστο τα ακριβή αίτια του θανάτου.

    Διανυλάς: «Ο θάνατος χαρακτηρίζεται ως “αδιάγνωστος”»

    «Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μέχρι και το τέλος της νεκροψίας και παρόλο που ζητήθηκε από την ιατροδικαστή, δεν εστάλη από το πρώτο νοσοκομείο ενημερωτικό σημείωμα για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού, καθώς και τη διάγνωση που είχαν κάνει. Όλα αυτά πρέπει να διερευνηθούν, διότι αυτό προκαλεί μια ανησυχία» ανέφερε ο κύριος Διαλυνάς.

    Ο κ. Διαλυνάς, συνεχίζοντας, επεσήμανε ότι: «ο θάνατος χαρακτηρίζεται ως “αδιάγνωστος”, οι γονείς κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. Τούμπας και ακολούθως διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή -την οποία ζήτησε και το Ιπποκράτειο- διότι οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν από ποια αιτία έχασαν το παιδί τους, το οποίο νοσηλευόταν για 10 μέρες σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας και δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα την τραγική αυτή κατάληξη».


    Σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια οι βιοχημικές εξετάσεις

    Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή, με τους γονείς του παιδιού να συναινούν στη διεξαγωγή βιοχημικών εξετάσεων, ενώ η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, δήλωσε στο ThessToday.gr ότι θα σταλούν δείγματα σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ