16.2 C
Athens
14.5 C
Thessaloniki
Σάββατο 27 Απριλίου 2024
More

    Ο Πούτιν απολογήθηκε στον Μπένετ για τον ισχυρισμό του Λαβρόφ ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες


    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απολογήθηκε για τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

    Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ηγέτη, ο Μπένετ είπε ότι έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Πούτιν, τον οποίο ευχαρίστησε επειδή ξεκαθάρισε τη θέση του.


    Ο Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

    Ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα ύστερα από την επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων.

    Η δήλωση Λαβρόφ που προκάλεσε σάλο

    Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην ιταλική τηλεόραση προκάλεσαν την αντίδραση του Ισραήλ και συγκεκριμένα του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος χαρακτήρισε «ασυγχώρητες και εξωφρενικές» τις δηλώσεις του ομολόγου του, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα τρομερό και ιστορικό λάθος». «Οι Εβραίοι δεν αυτοκτόνησαν στο Ολοκαύτωμα.


    Το χαμηλότερο επίπεδο ρατσισμού εναντίον των Εβραίων είναι να κατηγορείς τους ίδιους τους Εβραίους για αντισημιτισμό», δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας.

    «Ο Ζελένσκι προβάλλει ένα επιχείρημα: τι είδους ναζισμό μπορεί να υπάρχει στην Ουκρανία, όταν ο ίδιος είναι Εβραίος. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά ο Χίτλερ είχε και εβραϊκό αίμα. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός λέει ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι», είπε ο Λαβρόφ, προκαλώντας την αντίδραση του Ισραήλ, ενώ εκλήθη για διάβημα διαμαρτυρίας και ο Ρώσος πρεσβευτής.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ