19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικών με αντικείμενο τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων


    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες Τρίτη (10/05) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης αστυνομικού προσωπικού των επιχειρησιακών Υπηρεσιών, με αντικείμενο τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων – εκπαίδευση αστυνομικών εκπαιδευτών, συνολικά 229 αστυνομικών.

    Δια ζώσης υλοποιήθηκε το σεμινάριο εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική κατά το χρονικό διάστημα από 21-02-2022 έως 09-05-2022, σε επτά εκπαιδευτικές σειρές.

    Ο σκοπός του σεμιναρίου

    Η εκπαίδευση αυτή είχε ως σκοπό την δημιουργία ενιαίου εκπαιδευτικού υλικού και πυρήνα εκπαιδευτών, οι οποίοι θα μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις που θα αποκομίσουν από την εκπαίδευση στο προσωπικό των επιχειρησιακών Υπηρεσιών έκαστης Διεύθυνσης Αστυνομίας.

    Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας έξι (6) ημερών, στο οποίο συνέβαλαν καθηγητές Πανεπιστημίων, Εισαγγελικοί Λειτουργοί, συνεργάτες και στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Παράλληλα, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνέβαλαν καθοριστικά η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με Αναπηρία, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με άλλα μάτια», ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδας, ο Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger , το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, το «Χαμόγελο του Παιδιού», το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών ατόμων και η Μ.Κ.Ο. Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο».

    Σημειώνεται ότι μεταξύ των εισηγητών συμπεριλαμβανόταν η κα Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και ο κος Γεώργιος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Ποιο ήταν το αντικείμενο της εκπαίδευσης

    Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

    • Αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.
    • Αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.
    • Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
    • Δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας με ΑμεΑ άτομα.
    • Προστασία ανηλίκων θυμάτων βίας, δικαιώματα και τεχνικές επικοινωνίας.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ