23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Σκότωσε την Άιντα και 4 ώρες μετά κάλεσε γιατρό γιατί είχε πίεση»


    Συγκλόνισαν οι περιγραφές που έκανε ο Μάνος Βονικάκης στο δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο συνήγορος των συγγενών της άτυχης φαρμακοποιού που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, στις Πηγές Νέστου, στην Καβάλα.

    Μεταξύ άλλων, ο δικηγόρων αποκάλυψε ότι ο ο καθ’ ομολογίαν δράστης, τέσσερις ώρες μετά από τη δολοφονία, ενώ βρισκόταν ακόμη κλεισμένος με την σορό της γυναίκας στο φαρμακείο και υποτίθεται, σύμφωνα με την δική του εκδοχή, ότι ήθελε να βάλει τέλος στην ζωή του, πραγματοποίησε δύο κλήσεις σε γιατρούς, αναζητώντας συμβουλές και ιατρική βοήθεια, καθώς είχε ανεβάσει πίεση.

    Όπως αποκάλυψε ο κ. Βονικάκης, στις 17:00 φέρεται να σκότωσε την Αΐντα, γύρω στις 21:00 έγινε το πρώτο τηλεφώνημα σε γιατρό, που δεν απαντήθηκε για τυχαίο λόγο και στις 21:02 έγινε νέα κλήση σε γιατρό και τότε ζήτησε να του υποδειχθεί ποιο χάπι να πάρει (απο το φαρμακείο στο οποίο βρισκόταν), καθώς είχε ανεβάσει πίεση και φοβόταν ότι θα υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο!

    https://youtu.be/P8Xmheyv3_o

    Ακόμη, όπως ανέφερε ο συνήγορος, «σήμερα λάβαμε αντίγραφα της δικογραφίας και έχουμε μία πλήρη εικόνα, η οποία δεν απέχει από μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία. Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα».

    Συμφώνησε με τον Δημήτρη Σούρα

    Όπως ανέφερε ο δικηγόρος, θα καλέσει τις δύο γιατρούς ως μάρτυρες, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον δράστη, ως ήρωα του κακού και τόνισε πως η μετάνοιά του είναι προσχηματική, ενώ συμφώνησε με τα όσα είχε πει για το προφίλ του, ο Δημήτρης Σούρας στον ΑΝΤ1.

    «Ο άνθρωπος αυτός από τη δικογραφία έχει καθαρό ποινικό μητρώο. Έρχεται η δική μας σειρά να αποκαλύψουμε στον κ. Ανακριτή, πως πέντε γυναίκες, πέντε πρώην σύντροφοί του φερόμενου ως δράστη έχουν κακοποιηθεί απο τον δράστη και μάλιστα μία εξ αυτών αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει», ανέφερε ο κ. Βονικάκης στον ΑΝΤ1.

    Όπως τόνισε, μεταξύ των γυναικών αυτών, είναι η μητέρα του πρώτου παιδιού του, που ο δράστης έχει αναγνωρίσει, μια πρώην σύντροφος του από την Καβάλα, μία πρώην σύντροφος του από τις Σέρρες και μία πρώην σύντροφος του από την Αθήνα, λέγοντας πως όλες τους θα καταθέσουν για όσα βίωσαν από την κακοποιητική συμπεριφορά του συζυγοκτόνου.

    Την επιμέλεια των παιδιών ζητά ο αδερφός του θύματος στην Καβάλα

    «Φαίνεται και ακούγεται όπου και να περνάμε πως ο κόσμος μιλάει και μας υποστηρίζει» είπε ο αδερφός της φαρμακοποιού μιλώντας στο δελτίο του σταθμού, που ευχήθηκε να μην γίνει σε κανέναν κάτι παρόμοιο. Από την οικογένεια κατατέθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να αφαιρεθεί από τον 55χρονο δράστη η επιμέλεια των δυο ανήλικων παιδιών του, ηλικίας δέκα και έξι ετών, και να δοθεί στον αδελφό της 43χρονης γυναίκας που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, προκειμένου αυτός και η σύζυγός του να αναλάβουν την ανατροφή τους.

    https://youtu.be/aUOAfwlOV1s

    O 55χρονος πέρασε το πρωί της Τρίτης το κατώφλι του ανακριτή στην Καβάλα προκειμένου να απολογηθεί. Στον δράστη απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Μέσω της δικηγόρου του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της άτυχης γυναίκας. Στην πολύωρη κατάθεσή του, που κράτησε περισσότερο από τέσσερις ώρες, ισχυρίστηκε πως δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα, αλλά το έκανε από ερωτικό πάθος γιατί δεν ήθελε να χωρίσει από τη σύζυγό του.

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Η αστυνομία φαίνεται πως έχει στα χέρια της βίντεο μέσα από το φαρμακείο της 43χρονης στο οποίο έχουν καταγραφεί καρέ – καρέ όσα φρικτά διαδραματίστηκαν.

    Στις 16:30 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, το ζευγάρι μπαίνει στο φαρμακείο κρατώντας καφέδες στα χέρια και στη συνέχεια φαίνεται να κατεβαίνουν τα στόρια του καταστήματος

    Στη συνέχεια, η 43χρονη κάθεται στο κομπιούτερ και ο 55χρονος την τραβάει στο καμαράκι.

    Το ζευγάρι παραμένει στο καμαράκι 3,5 λεπτά. Όσο χρειάστηκε ο 55χρονος να σκοτώσει με τα ίδια του τα χέρια, στραγγαλίζοντας τη γυναίκα του.

    Μετά τη δολοφονία, ο συζυγοκτόνος βγαίνει για λίγο από το καμαράκι κι ύστερα φαίνεται να ξαναμπαίνει στο καμαράκι και να σέρνει από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του προς τα έξω.

    Επί τρεις ώρες, κοιτά το πτώμα της γυναίκας του και ύστερα αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια του.

    Ο δράστης ειδοποιεί τελικά την αστυνομία μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας περάσει σχεδόν 7 ώρες από τη δολοφονία.

    Υπό κράτηση αλλά «ενεργός» στα social

    Ο 55χρονος παρέμενε ως και τη Δευτέρα νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της Καβάλας, πριν οδηγηθεί στον ανακριτή. Το γεγονός ότι έχει συλληφθεί και νοσηλευόταν φρουρούμενος, δε έδειξε να τον εμποδίζει να ανεβάσει, μέσω κινητού, στο Facebook ανάρτηση, την ώρα της κηδείας της 43χρονης, που μόνο οργή θα μπορούσε να προκαλέσει στους συγγενείς της.

    «Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά. Με σύννεφα στολισμένη. Ντυμένη νύφη στους Θεούς». Ο δικηγόρος της οικογένειας της Άιντας, ωστόσο, εκτιμά ότι την ανάρτηση έκανε εκ μέρους του, τρίτο πρόσωπο.

    Ο 55χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι τη σκότωσε γιατί φοβόταν ότι δε θα τον άφηνε να βλέπει τα παιδιά τους.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στην 43χρονη φαρμακοποιό, ο δράστης με το αριστερό του χέρι κρατούσε τον λαιμό της γυναίκας και με το άλλο, προσπαθούσε να σταματήσει όποια προσπάθεια έκανε η 43χρονη για να αμυνθεί.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ