ΠΟΜΕΝΣ: Ημερίδα με θέμα «Εμφυλη ισότητα και Ένοπλες δυνάμεις -προκλήσεις εξελίξεις νομοθεσία»

Η ΠΟΜΕΝΣ οργάνωσε ημερίδα με θέμα «Εμφυλη ισότητα και Ένοπλες δυνάμεις -προκλήσεις εξελίξεις νομοθεσία».

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες αλλά και στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι υφίσταται θέμα και στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ημερίδα της ΠΟΜΕΝΣ

Σε μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, εκδήλωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών οργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα με θέμα « Έμφυλη ισότητα και Ένοπλες δυνάμεις -προκλήσεις εξελίξεις νομοθεσία».

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν βιντεοσκοπημένες μαρτυρίες αλλά και στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι υφίσταται θέμα και στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Παράλληλα οι ειδικοί ανέπτυξαν την ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί η Κοινωνία αλλά και να δημιουργηθεί ένα ουσιαστικό νομικό πλαίσιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.

Με την οργάνωση της συγκεκριμένης ημερίδας με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα η ΠΟΜΕΝΣ προχώρησε ακόμη ένα βήμα μπροστά, ενώ ο πρόεδρος της Δημήτριος Ρώτας και η Γραμματέας Ισότητας της Ομοσπονδίας κυρία Κατερίνα Κιουρτσίδου δεσμεύτηκαν να επαναλάβει τη διοργάνωση ανάλογων ημερίδων σε πρωτοβάθμιες ενώσεις και να συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα της για την αντιμετώπιση των φαινομένων έμφυλης βίας στις Ελληνικές
Ένοπλες Δυνάμεις. Όπως, χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε:

« Ως Ομοσπονδία αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των φαινομένων της έμφυλης βίας και καταθέτουμε τον προβληματισμό μας για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ανοικτού δίαυλου επικοινωνίας με την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως την ουσιαστική συμβολή του συνδικαλισμού.»

Ποιοι παρέστησαν στην ημερίδα

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλεύτριες κ. Άννα Καραμανλή από τη Ν.Δ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, η κ. Ραλλία Χρηστίδου από το ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων και η κ. Νάντια Γιαννακόπουλου από το ΚΙΝΑΛ Β ́ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής των Ελλήνων, η Βάσια Κουτσούκου εκπρόσωπος της Βουλεύτριας της ΝΔ κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέντρου Μελέτης για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ), η κ. Σταυρούλα Παπαδημητρίου, μέλος της Γραμματείας Ισότητας ΑΔΕΔΥ, η κ. Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων Ισότητας ΠΟΑΣΥ και ο κ. Σπύρο Ρίτσαρντ Χαγκαμπιμάνα, Υποδιοικητής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και επίτιμο μέλος της ΠΟΜΕΝΣ.

Βιντεοσκοπημένο μήνυμά απέστειλε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας κ. Μαρία Συρεγγελα, με το οποίο αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης και στην αξία της ημερίδας της ΠΟΜΕΝΣ, η οποία, όπως τόνισε, είναι σημαντικό να περνούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όσοι προασπίζονται την ασφάλειά και την άμυνα της χωράς μας, να στέκονται μπροστά στον αγώνα κατά της Έμφυλης Βίας.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλεύτρια κ. Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜΕΡΑ 25, οι Ευρωβουλευτές κ.κ. Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης από το ΣΥΡΙΖΑ, και ο Emmanuel Jacob Πρόεδρος του EUROMIL.

Η ΠΟΜΕΝΣ ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους διακεκριμένους ομιλητές/ριες κ.κ. Καλυψώ Γούλα, μέσω βιντεοσκόπησης, Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, τον Αναστάσιο Πετρόπουλο, Δικηγόρο, τέως Υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνική Αλληλεγγύης, την Παναγιώτα Πετρόγλου, Δικηγόρο, μέλος του Δικτύου Νομικών Εμπειρογνωμόνων για την Ισότητα των Φύλων και τη μη Διάκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Βάσω Κόλλια, τέως Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων, Μέλος Δ.Σ. Κέντρου Μελέτης για το Φύλο και την Ισότητα(ΚΕΜΕΦΙ), και την Καλλιόπη Λυκοβάρδη, Δικηγόρο, Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για την ίση μεταχείριση.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην δημοσιογράφο κ. Νανά Νταουντάκη, που με την εμπειρία της και τον επαγγελματισμό της, συντόνισε την όλη Ημερίδα με μεγάλη επιτυχία, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το πόσο καταξιωμένη είναι στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες