20.7 C
Athens
19.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Ειδική αστυνομική επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή: Για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων


    Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

    Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε αθλητικό – πολιτιστικό πάρκο και σε πλατεία της περιοχής, ελέχθησαν 37 άτομα, εκ των οποίων 32 ανήλικοι, και προσήχθη ανήλικος στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ενώ βεβαιώθηκε τροχονομική παράβαση για στέρηση άδειας μοτοποδηλάτου.

    Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.


    Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».


    Γιάννης Οικονόμου: Συνεχίζουμε εντατικά απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας και ανομίας

    Την επιχείρηση της αστυνομίας σχολίασε μέσω Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

    Όπως τόνισε ο υπουργός οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας και ανομίας.

    «Με σχέδιο ενίσχυσης και αναδιάταξης δυνάμεων, πυκνώνουμε τις δράσεις της @hellenicpolice για μια ασφαλέστερη καθημερινότητα. Χτες, με οργανωμένη επιχείρηση στη Δυτική Αττική καταφέραμε πλήγμα σε εγκληματικό κύκλωμα. Επίσης, σε Δήμους της Αττικής εντατικοποιούνται οι παρεμβάσεις πρόληψης της νεανικής παραβατικότητας.

    Στην Αγία Παρασκευή, χτες, υλοποιήθηκε παρέμβαση ενώ θα συνεχιστούν αντίστοιχες στη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής. Συνεχίζουμε εντατικά απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας και ανομίας: με σχέδιο, αποφασιστικότητα, νέα τεχνολογικά μέσα», έγραψε ο κ. Οικονόμου.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ