19.8 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Πλησιάζει την Ιταλία το ιστιοφόρο με τους 60 μετανάστες ανοιχτά της Πύλου – Παρακολουθείται από το Λιμενικό


    Νέα κινητοποίηση σημειώθηκε στο Λιμενικό ανοιχτά της Πύλου όταν οι ιταλικές Αρχές ειδοποίησαν τον ελληνικό θάλαμο επιχειρήσεων πως άλλο ένα πλοίο με μετανάστες έπλεε στην ευρύτερη περιοχή όπου έλαβε χώρα το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού, το πρωί της Τετάρτης.

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα ιστιοφόρο με περίπου 60 επιβαίνοντες εντοπίστηκε 100 χιλιόμετρα ανοιχτά της Πύλου από τις ιταλικές Αρχές, οι οποίες και έσπευσαν να ενημερώσουν την Αθήνα. Όπως αναφέρουν πηγές από το Λιμενικό, το πλοίο πλέει σταθερά προς την ιταλική περιοχή έρευνας και διάσωσης ενώ δεν έχει εκπέμψει κάποιο σήμα κινδύνου.

    Ωστόσο, οι ελληνικές Αρχές παρακολουθούν στενά την πορεία του ιστιοφόρου, την ώρα που λίγα μίλια πιο μακριά συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων από το ναυάγιο του αλιευτικού.


    Αυτή την ώρα δύο παραπλέοντα πλοία εξακολουθούν να συνοδεύουν διακριτικά το ιστιοφόρο, το οποίο αναμένεται μέχρι τα μεσάνυχτα να έχει περάσει στα χωρικά ύδατα ευθύνης της Ιταλίας.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη βρίσκονται στην περιοχή και βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής.


    «Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δυο γραμμών (Ιταλία – Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων» σημείωσε ο κ. Αλεξίου.

    «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών. Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ