6.8 C
Athens
4 C
Thessaloniki
Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2025
More

    Ο Τζο Μπάιντεν θα δώσει τα F16 στην Τουρκία σε διαβούλευση με το Κογκρέσο

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα προχωρήσει στη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία σε συνεννόηση με το Κογκρέσο, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν.

    Μιλώντας ενόψει της συνόδου κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει, σήμερα, στο Βίλνιους, ο Σάλιβαν δήλωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν «ήταν ξεκάθαρος ότι υποστηρίζει τη μεταφορά».

    «Δεν έχει θέσει καμία επιφύλαξη σε αυτό … Σκοπεύει να προχωρήσει σε αυτή τη μεταφορά», πρόσθεσε.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, o Σάλιβαν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

    Τη Δευτέρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το «πράσινο φως» για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μετά από μήνες πιέσεων. Ορισμένοι εταίροι στο ΝΑΤΟ εκτιμούν ότι η Τουρκία, η οποία ζήτησε τον Οκτώβριο του 2021 να αγοράσει για 20 δισεκατομμύρια δολάρια μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Lockheed Martin Corp (LMT.N) και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της, χρησιμοποίησε τη Σουηδία ως μοχλό πίεσης προς την Ουάσινγκτον για τα πολεμικά αεροσκάφη.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ