26.4 C
Athens
24.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Στα «μαλακά» για εμπρησμό στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας – «Τη φωτιά έσβησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής με το πατάκι του αυτοκινήτου!»


    Στα «μαλακά» έπεσε ένας 76χρονος άνδρας, που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Δημητριάς Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας και κατηγορούνταν από εμπρησμό από πρόθεση.

    Επειδή δεν προέκυψε κίνδυνος γα άνθρωπο, του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή.

    Ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του Δικαστηρίου γιατί διάλεξε αυτή την εποχή με αυτές τις συνθήκες και τη στιγμή που προηγήθηκε πυρκαγιά που απείλησε όλη τη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας τις προηγούμενες μέρες, απάντησε ότι ήθελε να καθαρίσει γειτονικό με το εξοχικό του σπίτι οικόπεδο και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, καθώς στον χώρο υπήρχαν δύο λάστιχα νερού και πριν πάει τον αναπτήρα είχε κάνει διαβροχή των ξερών χόρτων που υπήρχαν στον χώρο και του τσιμέντου του δικού του σπιτιού.


    Εξηγώντας την πράξη του ο 76χρονος είπε ότι το οικόπεδο έπρεπε να καθαριστεί γιατί τα ξερά χόρτα ήταν ψηλά, υπήρχε δυσοσμία από σκουπίδια και κλαδιά, ενώ υπήρχαν φίδια και ποντίκια μπροστά από το σπίτι του, ενώ πρόσθεσε ότι η έκταση ξερών χόρτων που κάηκε ήταν 50-70 τ.μ. Επίσης είπε ότι πρώτη φορά έβαλε φωτιά για να καθαρίσει τον χώρο, γιατί η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο.

    Η εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για εμπρησμό από πρόθεση, με κίνδυνο για ξένα πράγματα.


    Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου τόνισε ότι από την ενέργεια του ηλικιωμένου δεν προκλήθηκε πυρκαγιά, φωτιά μπήκε σε σημείο που δεν υπήρχαν χόρτα ο αέρας που φυσούσε ήταν έντασης 1-2 μποφόρ και δεν υπήρχαν συνθήκες ακραίου καύσωνα.

    Το Δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων, τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη προχθές από υπαλλήλους του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Βόλου ο Κ.Π., 76 ετών, για εμπρησμό από πρόθεση.
    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στις 12:40′ το μεσημέρι της Πέμπτης, στην περιοχή Δημητριάδα Ν. Αγχιάλου, ο συλληφθείς έθεσε φωτιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 600 ευρώ.

    Πηγή: magnesianews



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ