21.8 C
Athens
19.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Νέα Φιλαδέλφεια: Πιθανό να μπήκαν από την Αλβανία στην Ελλάδα οι Κροάτες χούλιγκανς – Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποχαιρετούν τον 29χρονο Μιχάλη


    Την ακριβή διαδρομή που έκαναν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια αναζητούν οι ελληνικές αρχές, ψάχνοντας εξωνυχτιστικά τα βίντεο από τις κάμερες που υπάρχουν στους αυτοκινητόδρομους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 200 χούλιγκαν Κροάτες εισήλθαν στη χώρα μας από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, έκαναν μία στάση στο Κιάτο και στη συνέχεια έφτασαν στην Αθήνα και κατευθύνθηκαν προς το ΟΑΚΑ.

    Στη συνέχεια μπήκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό του Περισσού και κατευθύνθηκαν με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδεχομένως κάποιοι να αποβιβάστηκαν και στον σταθμό «Πευκάκια» και να πήγαν προς γήπεδο ΑΕΚ.


    Το κονβόι των Κροατών στην εθνική οδό έχει καταγραφεί σε βίντεο από οδηγούς άλλων οχημάτων, οι οποίο καταγράφουν την «κάθοδό» κάνοντας λόγο για «”μαύρους” με ξυρισμένα κεφάλια». Δεδομένης της απαγόρευσης της μετακίνησης οπαδών, είναι απορίας άξια πώς τόσα αυτοκίνητα δεν έγιναν αντιληπτά ώστε να μπλοκαριστούν σε διόδια η σε κάποιο άλλο σημείο της εθνικής από αστυνομικές δυνάμεις.

    ΕΛ.ΑΣ για Νέα Φιλαδέλφεια: «Οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαν μαζί Έλληνες οπαδούς-συνεργούς»

    Η ΕΛΑΣ στην πρώτη της επίσημη τοποθέτηση για τον νεκρό οπαδό της ΑΕΚ και τα τρομερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αναφέρει πως οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαν μαζί τους Έλληνες οπαδούς – συνεργούς, τους οποίους συνάντησαν στον Περισσό.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ..

    epeisodia aek gipedo 8 8 2023

    Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

    Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

    epeisodia aek gipedo 8 8 2023 2

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

    Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

    Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποχαιρετούν τον 29χρονο Μιχάλη

    Από την επίθεση έπεσε νεκρός ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, φίλος της ΑΕΚ που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή γεμίζοντας ξανά με αίμα τις ελληνικές εξέδρες σε ακόμα μια τραγωδία ελλήνων φιλάθλων.

    Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, τα social media έχουν γεμίσει με μηνύματα για τον Μιχάλη που έχασε τη ζωή του επειδή έτυχε να βρίσκεται χθες βράδυ κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

    «Και έτσι απλά, ο Άλκης έγινε Μιχάλης. Ένα παιδί έχασε τη ζωή του επειδή 100 χουλιγκάνια από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητα τα σύνορα και τη χώρα, έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και επιτέθηκαν με μαχαίρια σε όποιον βρισκόταν έξω από το γήπεδο.

    epeisodia gipedo

    Καμία αστυνομία, κανένας έλεγχος, ουδείς τους πήρε χαμπάρι. Από τα σύνορα μέχρι την Αθήνα. Αφαίρεσαν ανενόχλητοι τη ζωή ενός παιδιού, τραυμάτισαν ένα 12χρονο κορίτσι με πέτρα, έστειλαν καμιά 10ριά στο νοσοκομείο, βανδάλισαν και σκόρπισαν τρόμο στην πόλη, επειδή το ήθελαν και μπορούσαν. Ένα απαίσιο βράδυ» έγραψε κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης.

    «Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Καλό ταξίδι Αδερφέ μας! Κρίμα κ Άδικο! Να στερείται η ζωή έτσι απλά επειδή το ελληνικό κράτος τους άφησε να περάσουν. Συλλυπητήρια στην οικογένεια.»

    Άλλο μήνυμα έγραφε: «Ήρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια με γάντια, μασελάκια, επιγονατίδες, τσεκούρια , για να σκοτώσουν. Τελικά ΕΣΦΑΞΑΝ τον Μιχάλη που έπινε καφέ κοντά στο γήπεδο».

    «Η Ελλάδα και η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί τον άδικο χαμό του Μιχάλη μετά την άνανδρη και αναίτια επιθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ από οπαδούς της Κροατικής Ντιναμο Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι δολοφόνοι ξεκινησαν από την πρωτεύουσα της Κροατίας πάρα την ρητή απαγόρευση της ΟΥΕΦΑ για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ.

    Υπάρχουν δεκάδες βίντεο από το κομβόι με τα βανάκια και τα αυτοκίνητα με τις Κροατικες πινακίδες, διεσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα, η αστυνομία είχε πληροφορίες και απλά κοιτούσε! Συνυπευθυνοι στο έγκλημα! Επιτέθηκαν ανενόχλητοι σε κόσμο που έπινε τον καφέ του», ήταν άλλο μήνυμα.


    «Ενα πολυ καλο παιδι που με στηριξε κ ηταν ενας απ τους καλυτερους πελατες στο μαγαζι μ..Βοηθουσε τους παντες ακομα και νερο για τα αδεσποτα επαιρνε το καλοκαιρι.. τι να πει κανεις για εσενα..!! Καλό ταξίδι Μιχάλη», έγραψε κάποιος γνωστός του.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ