24.6 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Λέσβος: Το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 58 μετανάστες (βίντεο)


    Στη διάσωση συνολικά 58 μεταναστών που προχώρησε το Λιμενικό, στην περιοχή της Λέσβου, το Σάββατο.

    Στην πρώτη περίπτωση, πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨Τάρτη¨ νοτιοανατολικά Αγριελιάς ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, η οποία παρουσίαζε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες της να βρεθούν στη θάλασσα.

    Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή τριάντα επτά (37) αλλοδαπών και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και μεταφέρθηκαν σε χώρο Καραντίνας Κ.Υ.Τ. «Μαυροβούνι».


    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.


    Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη δεύτερη διάσωση

    Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ¨Τάρτη¨ νοτιοανατολικά Αγριελιάς ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

    Στη θέα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι επιβαίνοντες προέβησαν στην καταστροφή των αεροθαλάμων της με αποτέλεσμα την πτώση τους στη θάλασσα.

    Άμεσα το πλήρωμα του Περιπολικού Πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας Κ.Υ.Τ. Καρά Τεπέ «ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ». Μία γυναίκα εκ των ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

    Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ