32.1 C
Athens
27.3 C
Thessaloniki
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Συναγερμός στη Γαλλία: Άγνωστος φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ» και σκότωσε καθηγητή με μαχαίρι (συγκλονιστικά βίντεο)


    Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένα γυμνάσιο της πόλης Αράς της βόρειας Γαλλίας, ανακοίνωσε σήμερα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε ότι ένας εκπαιδευτικός είναι νεκρός από επίθεση με μαχαίρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο ύποπτος φώναξε «Αλλαχού Ακμπάρ». Το BFM TV στη συνέχεια μετέδωσε ότι ο δράστης συνελήφθη, πληροφορία που επιβεβαίωσαν και οι τοπικές αρχές.


    Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε ότι η επιχείρηση της αστυνομίας στο σχολείο βρίσκεται σε εξέλιξη.

     

     

    Κανένας μαθητής δεν έχει τραυματισθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις εργασίες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει επί τόπου.

    Ο ένας από τους τραυματίες είναι φύλακας ασφαλείας, που φέρει πολλά χτυπήματα από μαχαίρι, και ο δεύτερος είναι καθηγητής του λυκείου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

    Η επίθεση πραγματοποιείται σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμυέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος δολοφόνος, ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ