14.1 C
Athens
9.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
More

    Γαλλία: «Ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, ζητά η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν

    Η Γαλλία έκανε έκκληση για την κήρυξη μιας «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» ώστε να διανεμηθεί βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει «στην κατάπαυση του πυρός», δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, σε ομιλία της στην Εθνοσυνέλευση.

    «Το άνοιγμα της μεθοριακής διάβασης της Ράφα είναι ακόμη πολύ περιορισμένο. Ζητούμε να ανοίξει η πύλη της Ράφα για να επιτραπεί η είσοδος» και άλλων φορτίων με ανθρωπιστική βοήθεια, είπε η Μπορν.

    «Για τη διανομή της βοήθειας απαιτείται μια ανθρωπιστική εκεχειρία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε.

    Ταυτόχρονα ωστόσο, η Μπορν κάλεσε το Ισραήλ «να μην πέσει στην παγίδα της Χαμάς» και να δώσει μια «δίκαιη απάντηση» στην «τρομοκρατία», προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι «φίλη» τόσο του Ισραήλ, όσο και των Παλαιστινίων.

    «Το να υποβαθμίζουμε, να δικαιολογούμε ή ακόμη και να δίνουμε άφεση στην τρομοκρατία σημαίνεται ότι δεχόμαστε πως θα ξαναχτυπήσει αύριο, στο Ισραήλ, τη Γαλλία ή οπουδήποτε αλλού.

    Δεν πρέπει να έχουμε κανέναν ενδοιασμό απέναντι σε τέτοια εγκλήματα», τόνισε η πρωθυπουργός.



    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ