28.1 C
Athens
22.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    Βάρεσε… διάλυση η ΔΡΑΣΗ!


    Στην υποστελέχωση της ομάδας «Δράση» και στην αδήριτη ανάγκη ενίσχυσής της αναφέρεται η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με έγγραφο που εστάλη προς τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Δούβαλη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. Χρήστο Μπουλούμπαση και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο
    κ. Σταύρο Κεσελίδη.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΑΥΘ αναδεικνύει το ζήτημα υποστελέχωσης της ομάδας ΔΡΑΣΗΣ η οποία ουσιαστικά… βάρεσε διάλυση, καθώς σύμφωνα με το προβλεπόμενο οργανόγραμμα, θα έπρεπε να αριθμεί 45 αστυνομικούς.

    Όμως, σήμερα (σ.σ. την ημέρα αποστολής του εγγράφου στις αρχές Δεκεμβρίου 2022) απαρτίζεται συνολικά από 19 αστυνομικούς, εκ των οποίων 16 χαμηλόβαθμοι, δυο βαθμοφόροι και ένας γραμματέας.


    Η Ένωση επανέρχεται στο θέμα της Ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων διότι πληροφορήθηκε πως σύντομα δύο Αστυνομικοί της ομάδας «Δράση» θα αποχωρήσουν -για διάφορους λόγους- από την εν λόγω υπηρεσία. Επίσης ενημερώθηκε πως, σύμφωνα με επιχειρησιακό σχεδιασμό που αφορά στην εορταστική περίοδο, η εν λόγω ομάδα διατάχθηκε να περιπολεί σε συγκεκριμένο σημείο σε δύο βάρδιες με δυο ομάδες των 8 ατόμων.

    Βάρεσε… διάλυση η ΔΡΑΣΗ. Επιστολή – παρέμβαση από την ΕΑΥΘ για την άμεση ενίσχυση της ομάδας

    Χωρίς ρεπό… «Με βάση τα όσα σας προαναφέραμε κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι το σύνολο των συναδέλφων μας θα εργάζονται σε καθημερινή βάση χωρίς τις προβλεπόμενες ημερήσιες αναπαύσεις. Για τον λόγο αυτό, το πρόβλημα της υποστελέχωσης μετακυλήθηκε και στις ομάδες ΟΠΚΕ, αφού πέντε αστυνομικοί, ένας από κάθε ομάδα της ΟΠΚΕ, διατάχθηκαν και  μετακινήθηκαν στην ομάδα ΔΡΑΣΗ. Αποτελεί βέβαια γρίφο το πώς θα υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός εν μέσω εορταστικών αδειών», επισημαίνει η ΕΑΥΘ.


    Όπως, επίσης υπογραμμίζει η Ένωση, «είναι ανεπίτρεπτο, επιχειρησιακές ομάδες όπως αυτή της ΔΡΑΣΗΣ, η οποία ιδρύθηκε μόλις πριν δύο χρόνια, να λειτουργεί τη δεδομένη στιγμή με μόλις το ένα τρίτο της προβλεπόμενης δύναμης. Βέβαια η ευθύνη βαραίνει κυρίως την προηγούμενη  πολιτική και φυσική ηγεσία, η οποία αποφάσισε να ιδρύσει μία τόσο σημαντική ομάδα αποκλειστικά και μόνο με αποσπασμένους».

    Ενίσχυση ή διάλυση… Η ΕΑΥΘ καλεί τους παραλήπτες του εγγράφου να ενισχύσουν «άμεσα την ομάδα ΔΡΑΣΗ και γενικότερα την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων με αστυνομικό προσωπικό.

    Ειδάλλως, η μόνη λύση είναι η διάλυση της ομάδας ΔΡΑΣΗ και η απορρόφηση του προσωπικού στις πέντε ομάδες ΟΠΚΕ»!

    *Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της ΕΑΥΘ, «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ», τεύχος Ιανουαρίου 2023



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ