18.1 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Η ΕΛ.ΑΣ. το 2022 απέτρεψε την είσοδο στη χώρα σε 260.000 παράνομους μετανάστες – Συνελήφθησαν 1.450 διακινητές


    Η Ελληνική Αστυνομία το 2022 απέτρεψε την είσοδο στη χώρα σε 260.000 παράνομους μετανάστες και συνέλαβε 1.450 διακινητές μεταναστών, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

    Η απόφαση της κυβέρνησης είναι η κατασκευή του Φράκτη στον Έβρο και στα 140 χλμ των συνόρων της χώρας και της Ε.Ε. με την Τουρκία, ενώ ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δεύτερου τμήματος μήκους 35 χλμ., δήλωσε ο σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.


    Επιπλέον ανακοίνωσε πως εξακόσιοι νέοι Ειδικοί Φρουροί θα βρίσκονται από αύριο σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής.

    Για τον φράχτη στον Έβρο

    «Η επέκταση του Φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών, είναι ένα θέμα ασφάλειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    Αύριο Σάββατο, ο υπουργός θα φιλοξενήσει στην Αλεξανδρούπολη 27 πρέσβεις από χώρες της ΕΕ, χώρες συνδεδεμένες με τη συνθήκη Σένγκεν και την Βρετανία για να τους ενημερώσει για την κατάσταση στην περιοχή.  Όπως είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι να έχουν πλήρη γνώση της οξύτητας και του μεγέθους του προβλήματος που υπάρχει στον Έβρο με την παράνομη μετανάστευση και τη σκληρής δουλειά που γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία, το ελληνικό κράτος και τους κατοίκους του Έβρου.


    Θύμισε ότι το 2022 απετράπη η είσοδος 260.000 παράνομων μεταναστών, ενώ συνελήφθησαν περισσότεροι από 1450 διακινητές. Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για μια ακόμη φορά να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς που φυλάνε τα σύνορα, για την υπόθεση fake news της «μικρής Μαρίας» που ο ίδιος και το κόμμα του είχαν υιοθετήσει.

    Για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και το έργο της αστυνομίας

    Όπως είπε ο υπουργός τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι νυχτερινές περιπολίες στην Αθήνα από 60 αυξήθηκαν στις 140 με 150 ενώ και οι δύο σειρές αστυνομικών που αποφοίτησαν, περίπου 1.500, τοποθετήθηκαν στην Αττική όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει το 70% του εγκλήματος αλλά υπηρετεί μόνο το 30% των αστυνομικής δύναμης.

    Σημείωσε ότι αύριο ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 600 νέων Ειδικών Φρουρών σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής με έμφαση στις περιοχές που έχει παρατηρηθεί αυξημένη εγκληματικότητα και υπενθύμισε ότι άμεσα θα απελευθερωθούν ακόμα 1.500 αστυνομικοί από γραφειοκρατικά καθήκοντα, όπως μεταφορές δικογράφων κλπ

    Σε ό,τι αφορά στις συλλήψεις που έγιναν στην Πάτρα, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για παραβάσεις πέραν του κοινού εγκλήματος, αλλά η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται και οτιδήποτε άλλο υπάρξει θα έλθει στην επιφάνεια


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ