22 C
Athens
21.3 C
Thessaloniki
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Συγκλονίζει η 19χρονη Βασιλική που βρισκόταν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη: «Είχε λιώσει το πάτωμα στο κυλικείο» (βίντεο)


    Πανελλήνιος θρήνος επικρατεί στη χώρα μας μετά και τη μοιραία μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, από την οποία σύγκρουση «κόπηκε το νήμα της ζωής» σε 57 συνανθρώπους μας.

    Άνθρωποι, διαφορετικής ηλικίας και με διαφορετικά όνειρα και επιδιώξεις ο καθένας και η καθεμία έχασαν τη ζωή τους σε ένα δυστύχημα, λόγω παθογενειών χρόνων. Ωστόσο, συγκίνηση προκαλούν και οι ιστορίες παιδιών που κατάφεραν να επιβιώσουν του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όπως η 19χρονη Βασιλική που ταξίδευε μαζί με τον σύντροφό της.

    Η Βασιλική μαζί με τον φίλο της Στέλιο βρισκόντουσαν στο κυλικείο του επιβατικού τρένου, το οποίο βρισκόταν ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι.


    Όπως είπε και η ίδια, την ώρα της σύγκρουσης βρισκόταν στο πρώτο τραπέζι με τον σύντροφό της του κυλικείου. Αξιο αναφοράς είναι ότι τόσο η ίδια, όσο και ο Στέλιος αποσωληνώθηκαν από το νοσοκομείο χθες, Δευτέρα, έξι μέρες δηλαδή μετά και τη θανατηφόρα σύγκρουση. Μιλώντας στην εκπομπή «TLive» του Alpha είπε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν σημειωθεί η σύγκρουση, τα πράγματα ήταν πάρα πολύ ήρεμα.

    Είπε ότι εκείνη την ώρα, δηλαδή τα δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση, τα πράγματα ήταν πολύ γαλήνια και ότι υπήρχε αρκετός κόσμος στο κυλικείο. Ξαφνικά, όμως, ακούστηκε το μπαμ, «μαύρισαν» όλα και έπιασε άμεσα φωτιά στον χώρο.


    «Ανακτήσαμε γρήγορα τις αισθήσεις μας, θυμάμαι μου είχε πέσει στην πλάτη κάποια λαμαρίνα, κάποιο σίδερο γιατί ήμουν στα γόνατα όταν έγινε το συμβάν. Σηκώθηκα αμέσως και έψαξα αμέσως τον Στέλιο και μου είπε ότι ήταν εδώ». Συμπλήρωσε ότι στο σημείο βρισκόταν μία τρύπα, η οποία και είχε δημιουργηθεί επειδή είχε λιώσει το πάτωμα. Έτσι κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φονική σύγκρουση.

    «Βγήκαμε έξω, περπατήσαμε λίγα μέτρα και βρήκαμε ένα τηλέφωνο ξεκλείδωτο, γιατί δεν είχαμε κινητά και πήρα τον μπαμπά μου απευθείας, όπου και του είπα ότι καιγόμαστε και ότι το τρένο εκτροχιάστηκε. Του είπα ότι είμαστε καλά, ότι είμαστε ζωντανοί και ασφαλείς αλλά δεν ξέραμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Του είπα να πάρει το 100, περπατήσαμε λίγα μέτρα παραπέρα, ο κόσμος καιγόταν και έβγαινε από τα βαγόνια», είπε σχετικά με την κατάσταση που αντίκρισε λίγα δευτερόλεπτα μετά και τη φονική σύγκρουση των τρένων.

    Όπως αναφέρεται, από τη μοιραία σύγκρουση, ο Στέλιος, το αγόρι της Βασιλικής τραυματίστηκε πιο σοβαρά, στη φονική σύγκρουση. «Ο Στέλιος είχε κάποια εγκαύματα, εγώ είχα σπάσει τη σπονδυλική στήλη στα πλευρά, κάποιο κάταγμα στο πόδι…».

    Στην κατάσταση αυτή βρήκαν κουράγιο και άρχισαν να περπατούν μέσα στη νύχτα για να σωθούν. Και τα κατάφεραν. Σύμφωνα με τα όσα είπε το κορίτσι στην Τατιάνα Στεφανίδου, ήταν οι πρώτοι τραυματίες που πήραν τα ασθενοφόρα. Ο Στέλιος είχε τον αριθμό ένα και εκείνη τον αριθμό δύο…

    «Εμείς όταν βγήκαμε ήταν πάρα πολύ νωρίς. Όταν βγήκαμε ήμασταν σχεδόν μόνοι μας. Δεν είδα να βγαίνουν άλλοι από το κυλικείο που είχε μετατραπεί σε μάζα. Είχε καεί όλο. Δεν ξεχώριζες ότι εκεί ήταν το κυλικείο και βγήκαμε από εκεί. Κόσμος πήδαγε για να σωθεί αλλά από το άλλο βαγόνι, που είχε πέσει πάνω από το κυλικείο. Κανένας δεν ξέρω αν βγήκε από το κυλικείο και αν τα κατάφερε».

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ