19.7 C
Athens
23.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Μαζική κινητοποίηση στα Ιωάννινα για το δυστύχημα στα Τέμπη στο κέντρο της πόλης – «Δεν σωπαίνουμε, το χρωστάμε στις μανάδες»


    Χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης και τους δρόμους στα Ιωάννινα μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη.

    Όπως μεταδίδει το epiruspost, οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, κρατούσαν άσπρα τριαντάφυλλα, μαύρα μπαλόνια, πλακάτ και πανό. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδήλωσαν στα Τέμπη.


    «Δεν σωπαίνουμε, δεν τους κάνουμε την χάρη, το χρωστάμε στις μανάδες των ανθρώπων που χάθηκαν» ανέφεραν τα συνθήματα. «Είμαστε εδώ για να πούμε όχι απλά πως δεν ξεχνάμε αλλά για να αποδώσουμε τις ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους που είναι οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών» ανέφερε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συμπληρώνοντας ότι η οργή του λαού θα γίνει δύναμη ανατροπής.

    «Το δυστύχημα στα Τέμπη αποκάλυψε την αλήθεια του επιτελικού κράτους που λειτουργεί ως διαχειριστής των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων» υποστήριξε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

    Η ημέρα ήταν θλίψης και αντίδρασης.. Ήταν όμως και μέρα ελπίδας όπως τόνισαν οι διοργανωτές και ελπίδα ήταν η μαζική συμμετοχή κόσμου, κυρίως νέων.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ