24.5 C
Athens
20.9 C
Thessaloniki
Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Ο Μητσοτάκης ζήτησε ξανά συγγνώμη για τα Τέμπη: «Μπορώ να εγγυηθώ απόλυτη διαφάνεια στις έρευνες» – Τι ανακοίνωσε στο υπουργικό


    Στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου που γίνεται στη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις ευθύνες όλα τα επίπεδα, τις μακροχρόνιες παθογένειες αλλά και τις αποζημιώσεις των θυμάτων.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη «συγγνώμη» του και επεσήμανε ότι αν το έργο της τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί.

    «Η σημερινή μας συνεδρίαση διαξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων, γι’ αυτό θα επαναλάβω τη δημόσια συγγνώμη μου στο πλαίσιο όσων κυβέρνησαν όλα τα χρόνια, αλλά κυρίως προσωπικά», τόνισε αρχικά.


    Και συνέχισε:

    • Το τελευταίο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η αντιπαράθεση για το ποιος φταίει. Όλοι φταίμε, κυβερνήσεις, διοικήσεις που όλα αυτά τα χρόνια μετέτρεψαν ένα έργο σε… γεφύρι της Άρτας.
    • Η τραγωδία έγινε με εμάς στο τιμόνι της χώρας, δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω.
    • Απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα ώστε να εντοπιστούν τα σφάλματα
    • Δρομολόγηση άμεσωn πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της προβληματικής κατάστασης στους σιδηροδρόμους μας.
    • Ακούγοντας τους διαλόγους αισθάνθηκα οργή και ντροπή. Έχω μια υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα συναισθήματα σε δημιουργική δράση.
    • Με προτεραιότητα την οικονομική στήριξη και ηθική στήριξη των θυμάτων θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.
    • Μια εφιαλτική παράλληλα πραγματικότητα να λειτουργεί το 112 και να υπάρχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση και από την άλλη σταθμάρχες και μηχανοδηγοί να μην μπορούν να συνεννοηθούν.
    • Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά το σύστημα. Ταυτόχρονα αναμετριώμαστε με τις υψηλές προσδοκιες που έχουν οι πολίτες. Πρέπει να ενταθεί η μάχη με τις νησίδες της καθυστέρησης.
    • Το έμαθα καλά αυτό όταν ως απλός βουλευτής ήρθα αντιμέτωπος με εργατοπάτερες της δικής μας παράταξης ή όταν ως υπουργός έδωσα μάχη για την αξιολόγηση. Δεν έκανε πίσω τότε, δεν θα το κάνω τώρα.
    • Είναι το προβληματικό κράτος που σας ζητώ να το ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε σε όποιον τομέα εκδηλώνεται και όσα εμπόδια να συναντήσουμε.
    • Το ποτέ ξανά που ακούστηκε στη Λάρισα πρέπει να γίνει το δυναμικό τώρα ή ποτέ για την αναγέννηση της χώρας.
    • Εμείς απαντάμε με το τώρα πιο γρήγορα και αποτελεσματικότητα και ξεκινάμε άμεσα.

    Συνεχίζεται η έρευνα της ανακρίτριας Λάρισας για τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη

    Στο μεταξύ, στοιχεία που ρίχνουν φως στην υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη συγκεντρώνει η ανακρίτρια Λάρισας, ενώ σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία αντιπαραβολής των καταθέσεων που ελήφθησαν έως τώρα, με τις συνομιλίες από τον ράδιο – ασύρματο της βραδιάς του δυστυχήματος.


    Στόχος της ανακρίτριας είναι να κατανοήσει πλήρως τι συνέβη εκείνη την βραδιά, ώστε να εντοπίσει τι οδήγησε στο δυστύχημα και να αποδοθούν οι ευθύνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια παράλληλα καλεί για καταθέσεις ξανά τα εμπλεκόμενα, έως τώρα, πρόσωπα για συμπληρωματικές καταθέσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ