21.1 C
Athens
23.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Τραγωδία στα Τέμπη: Ο σταθμάρχης βιάστηκε να αναλάβει βάρδια μόνος του – «Είμαι έτοιμος να το κάνω, βάλτε με στο πρόγραμμα»


    Σε μια αποκάλυψη που ρίχνει φως στις λεπτομέρειες που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, προέβη το STAR.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μοιραίος σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί, διωκόμενος για το δυστύχημα και τον θάνατο 57 ανθρώπων, είχε θέσει ο ίδιος εαυτόν στη διάθεση του… σιδηρόδρομου, λέγοντας ότι μετά την εκπαίδευση είναι απολύτως έτοιμος να αναλάβει βάρδια μόνος του.


    Συγκεκριμένα, μόλις ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχε αυτός κι άλλοι 13 συνάδελφοί του, οι σταθμάρχες ερωτήθηκαν αν νιώθουν έτοιμοι να αναλάβουν βάρδια μόνοι τους.

    Μόνο ο συγκεκριμένος απάντησε θετικά, ενώ οι υπόλοιποι 13 αρνητικά.

    «Είμαι έτοιμος να κάνω βάρδια μόνος μου, βάλτε με στο πρόγραμμα», φέρεται να είπε στον προϊστάμενό του, χαρακτηριστικά.


    Όπως αποδεικνύεται εκ του τραγικού αποτελέσματος, ο ίδιος δεν είχε καμία αίσθηση της επαγγελματικής του ανεπάρκειας.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατες αποκαλύψεις, ακόμα κι αυτή η εκπαίδευση που έλαβε ο 59χρονος σταθμάρχης ήταν τρομερά ελλιπής.

    Ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει συγκεκριμένα πως η εκπαίδευση του σταθμάρχη κατά το μεγαλύτερο μέρος έγινε στην Καλαμπάκα και στο Λιτόχωρο.

    Ωστόσο, στην μεν Καλαμπάκα η εκπαίδευση έγινε σε σταθμό ο οποίος δεν είχε πίνακα ελέγχου, ενώ στο Λιτόχωρο ο πίνακας υπήρχε αλλά ήταν χαλασμένος.

    Ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος για την τραγωδία στα Τέμπη.

    Προβληματισμό προκαλεί επίσης η πληροφορία ότι ο 59χρονος είχε συμπληρώσει μόνο 144 ώρες θεωρητικής εξάσκησης από τον δεύτερο κύκλο της εκπαίδευσής του, από τις 177 που απαιτούνταν.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα για το μήνα Φεβρουαρίου, ο 59χρονος έκανε 14 υπηρεσίες στην Καλαμπάκα, όπου όπως προαναφέρθηκε δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου.

    Στη συνέχεια έκανε άλλες δύο υπηρεσίες στους Νέους Πόρους μαζί με έναν άλλο συνάδελφο, με τις βάρδιες τους να είναι πρωινές, ενώ τη μοιραία βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου ο 59χρονος ήταν μόνος του, καθώς οι συνάδελφοί του αποχώρησαν νωρίτερα από τη βάρδια τους.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ