19.7 C
Athens
23.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Να παραμείνει στη θέση της ζητά η Βασιλική Θάνου


    Την απόσυρση της διάταξης για την καθαίρεση του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζήτησε η πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, Βασιλική Θάνου, τονίζοντας ότι είναι αντίθετη με το σύνταγμα και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
    Μιλώντας σήμερα το πρωί ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η κ. Θάνου τόνισε πως υπάρχει πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την παύση μελών Ανεξάρτητων Αρχών, που όμως δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στην εθνική νομοθεσία και ότι έχει ήδη συγκροτηθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την ενσωμάτωσή της.
    Σημείωσε επίσης ότι η διάταξη «αντίκειται στο σύνταγμα διότι προσβάλει την ανεξαρτησία και τη συνέχεια της Ανεξάρτητης Αρχής» και ότι η αναδρομική ισχύς της διάταξης «δεν είναι συνταγματικά ανεκτή».
    Επίσης, υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή είναι «σε εξέλιξη πολύ σοβαρές υποθέσεις μεγάλου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος» και προειδοποίησε πως «είτε θα καθυστερήσουν πολύ είτε θα παραγραφούν».
    Και συνέχισε: «Μας φωτογραφίζουν ως κομματικό πρόσωπο. Δεν είναι λογικά και νομικά βάσιμο να υποστηρίζει κανείς πως αν κάποιος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο παίρνει και την κομματική ταμπέλα αυτού του προσώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
    «Ζητούμε να αποσυρθεί η διάταξη. Να τεθεί στην ΚΕΝΕ ή να προστεθεί μεταβατική διάταξη που να ορίζει ότι να νυν υπηρετούντα μέλη παραμένουν μέχρι την λήξη της θητείας τους» είπε καταλήγοντας.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ