16 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Δίκη Χρυσής Αυγής: Στην τελική ευθεία για τις ποινές – Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου


    Έφτασε η ώρα των ποινών στη μεγάλη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σήμερα η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στις 12 σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει την τελική απόφαση για τις ποινές που θα επιβληθούν στους 57 εκ των 68 αρχικά κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης. Χθες για το θέμα των ποινών είχε αγορεύσει στο δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου και στη συνέχεια οι συνήγοροι υπεράσπισης. Η πρότασης της εισαγγελέως, η οποία ωστόσο δεν δεσμεύει το δικαστήριο, δεν απέκλινε από τις προβλεπόμενες ποινές.
    Ακολούθως, αφού ολοκληρωθεί και η διαδικασία για τις ποινές, η δίκη θα περάσει στο επόμενο στάδιο που θα αφορά στις αναστολές. Και πάλι η εισαγγελέας θα υποβάλλει πρόταση και μετά το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης. Αφού ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για τις αναστολές. Δεν αποκλείεται η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί την Πέμπτη ή ακόμη και την Παρασκευή.
    Υπενθυμίζεται ότι χθες η εισαγγελέας ζήτησε να επιβληθεί:
    Κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νικ. Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Χρ. Παπά, Γιώργο Γερμενή, Γιάννη Λαγό και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
    Κάθειρξη 7 ετών για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνης Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση.
    Ποινή φυλάκισης πέντε ετών στους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά (Αλεξόπουλο, Αρβανίτη, Μίχο και Μπούκουρα).
    Ισόβια στον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα. Για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση η εισαγγελέας έχει ζητήσει να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.
    Κάθειρξη 8 ετών για τους κατηγορουμένους της υπόθεσης δολοφονίας του Παύλου Φύσσα που καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία.
    Καθείρξεις από 7 έως 10 έτη για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών – το αδίκημα είναι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Για τον πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή η εισαγγελέας ζήτησε κάθειρξη 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάθειρξη 7 ετών για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
    Φυλάκιση 10 μηνών για το αδίκημα της σωματικής βλάβης για κάθε θύμα για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ.
    Φυλάκιση 6 – 18 μήνες για το αδίκημα της οπλοφορίας κατά περίπτωση και χρηματικές ποινές. Μεταξύ των καταδικασθέντων για αυτό το αδίκημα είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ