Σωτήρια ήταν η επέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος στην Πάρο για έναν 72χρονο τουρίστα από τη Δανία, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του κατά την επιβίβασή του σε πλοίο με προορισμό την Αντίπαρο.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/9), ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Παροικιάς. Ο 72χρονος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και κατέρρευσε, προκαλώντας αναστάτωση σε πλήρωμα και επιβάτες.
Λιμενικοί που βρίσκονταν στο σημείο επιβιβάστηκαν άμεσα στο πλοίο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, εφαρμόζοντας ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιώντας απινιδωτή.
Χάρη στην έγκαιρη επέμβασή τους, ο άνδρας ανέκτησε καρδιακούς παλμούς και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

