17.1 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Χρυσή Αυγή: Απόφαση 5,5 χρόνια μετά την έναρξη της δίκης για τους 68 του εδωλίου


    Η ώρα της ποινικής αποτίμησης της δράσης των 68 κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έφτασε. Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Μαρία Λεπενιώτη έπειτα από περίπου 5, 5 χρόνια από την έναρξη της δίκης, ανακοίνωσε χθες ότι το δικαστήριο αποσύρεται σε διάσκεψη για να ανακοινώσει την απόφασή του στις 7 Οκτωβρίου. Η τελική ετυμηγορία των δικαστών θα ανακοινωθεί επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του 32χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Μια δολοφονία την οποία ομολόγησε ότι τέλεσε ο κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς.
    Με την απόφαση που θα ανακοινωθεί θα κριθεί η ενοχή ή μη των μελών της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, αλλά και στελεχών ή μελών του κόμματος, που δικάζονται για σοβαρές εγκληματικές πράξεις. Πρόκειται για μια απόφαση, που αναμένει, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης και ολόκληρη η κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έστω και αν εξελίχθηκε πολλές φορές με πιο … χαμηλωμένα τα φώτα της δημοσιότητας, έχει χαρακτηριστεί ως μία «ιστορική δίκη» .
    Είχε προηγηθεί στο δικαστήριο η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία και είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός έχει εισηγηθεί την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά, ως φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του Παύλου Φύσσα, εισηγούμενη την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του στην ίδια εγκληματική πράξη, όπως και των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης. Η πρόταση της εισαγγελέως πάντως δεν είναι δεσμευτική για τα μέλη της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζουν τη συγκεκριμένη υπόθεση εδώ και 5,5 χρόνια.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ