16 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Αλλαγές στη λειτουργία των γραμματειών των Ειρηνοδικείων – Δείτε την ανακοίνωση


    Αλλαγές επήλθαν στη λειτουργία τω γραμματειών του Ειρηνοδικείου της Αθήνας, μετά ανακοίνωση – παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με την οποία επισημάνθηκαν σημαντικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης λύσης.
    Όπως επισημαίνει ο ΔΣΑ μετά από νεότερη συνάντηση της Συμβούλου-Ταμία του Συλλόγου Μαρινέττας Γούναρη και του Συμβούλου Ιωάννη Κάπου με το Τριμελές Συμβούλιο Διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, επέρχονται οι εξής αλλαγές στη λειτουργία των γραμματείων του Ειρηνοδικείου:
    – Από 20-5-2020 θα πραγματοποιείται θεώρηση του γνησίου της υπογραφής για ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, γραφείο 183.
    – Από 20-5-2020 θα λαμβάνονται απόγραφα ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ με βάση το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Μητρώου του Συλλόγου.
    Ακόμη, αρχίζει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα σύμφωνα με το ΔΣΑ η σάρωση 4.500 περίπου αποφάσεων που εκδόθηκαν από 9-3-2020 έως σήμερα για να ληφθούν ηλεκτρονικά από τους πληρεξούσιους δικηγόρους.
    Επιπλέον, από 20-5-2020 στο Τμήμα Αρχείου και Ποινικών Ενδίκων Μέσων θα κατατίθενται ένδικα μέσα κατά ποινικών αποφάσεων.
    Τέλος, όπως αναφέρει ο ΔΣΑ αναμένεται η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «για αναπροσδιορισμό των οίκοθεν υποθέσεων που ματαιώθηκαν από 9.3.2020 λόγω πυρκαγιάς και 13.3.2020 λόγω κορωνοϊού σε σύντομες δικασίμους».
    Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, όπως δημοσιεύεται από το ΔΣΑ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ