17.1 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη: Σκαναρισμένες μέσω email, οι αποφάσεις στους πληρεξούσιους δικηγόρους


    Στα e- mail τους έχουν αρχίσει να λαμβάνουν από την περασμένη Παρασκευή τις αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας οι πληρεξούσιοι δικηγόροι.
    Πρόκειται για χιλιάδες αποφάσεις που οι δικαστές δημοσίευσαν την περίοδο της μερικής αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων.
    Τώρα, οι αποφάσεις αυτές ψηφιακά υπογεγραμμένες αποστέλλονται στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των δικηγόρων, αφού πρώτα εκείνοι υποβάλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέσω του portal.olomeleia.gr.
    Μάλιστα, ανάλογη διαδικασία αναμένεται να ακολουθηθεί και για τις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν από το Εφετείο της Αθήνας το διάστημα της μερικής λειτουργίας των δικαστηρίων, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.
    Όπως αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) η ηλεκτρονική αποστολή σκαναρισμένων και ψηφιακά υπογεγραμμένων αντιγράφων δικαστικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών στους πληρεξουσίους δικηγόρους, αποτέλεσε ένα πάγιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου και πραγματοποιήθηκε «μετά από εργώδη, συντονισμένη προσπάθεια του ΔΣΑ και του Πρωτοδικείου Αθηνών».
    Σε ό,τι αφορά στην αποστολή αποφάσεων του Εφετείου της Αθήνας, ο ΔΣΑ αναφέρει πως και εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ψηφιοποίησης των αποφάσεων (ξεκινώντας με όσες δημοσιεύτηκαν κατά τη διάρκεια αναστολής των εργασιών των δικαστηρίων) και εντός των προσεχών ημερών ενδέχεται να ξεκινήσει η ηλεκτρονική αποστολή και αυτών προς τους δικηγόρους.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ