23.3 C
Athens
21.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
More

    Πότε θα ξεκινήσει η δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα


    Στο ποινικό δικαστήριο οδηγείται πλέον η υπόθεση με τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής που στοίχισαν τη ζωή σε 24 άτομα. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 24 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί ως συνήγορος πολιτικής αγωγής συγγενείς οκτώ θυμάτων της φονικής πλημμύρας.
    Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει: «Στις 24/1/2020 προσδιορίστηκε να εκδικαστεί, μετά την μετατροπή των αδικημάτων σε πλημμελήματα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, στο Β΄ Τριμελές Πλημμελημάτων Αθηνών η δίκη για τους 24 νεκρούς και τις τεράστιες υλικές καταστροφές της Μάνδρας. Όπως είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής για τους συγγενείς 8 εκ των θυμάτων και ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας θα παραστεί προς υποστήριξη των κατηγοριών, στις οποίες επιτρέπεται από τον νέο Ποινικό Κώδικα παράσταση πολιτικής αγωγής».
    Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
    Η δίωξη που έχει ασκηθεί, αφορά κατά περίπτωση, στα εξής αδικήματα: πλημμύρα από αμέλεια, ανθρωποκτονία δια παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, σωματική βλάβη δια παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβαση δια παραλείψεως.
    Μεταξύ των προσώπων κατά των οποίων στρέφεται η δίωξη είναι είναι η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων κ.ά. Συνολικά για την υπόθεση παραπέμπονται να δικαστούν 21 πρόσωπα με απευθείας κλήση τους στο ακροατήριο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ