18.7 C
Athens
19.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    «Κάρφωμα» Μιχαλολιάκου σε συγκατηγορούμενούς του για τη δολοφονία Φύσσα – Χαρακτήρισε «βοσκό» τον Μπαμπαρούση και «Μαυρογιαλούρο» τον Κούκουτση


    Να απεμπλακεί από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης την οποία αντιμετωπίζει, «καρφώνοντας» τους συγκατηγορούμενούς του για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε σήμερα ο Νίκος Μιχαλιάκος, απολογούμενος στο δικαστήριο.
    Αφού προέταξε πολλές φορές στην απολογία του το επιχείρημα ότι δεν γνώριζε και δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε να συστήσει εγκληματική οργάνωση με έναν «βοσκό», όπως ο Κ. Μπαρμπαρούσης, ή έναν «παλαιοκομματικό Μαυρογιαλούρο», όπως ο Δ. Κουκούτσης.
    Παράλληλα, κατά την απολογία του ο Ν. Μιχαλολιάκος άδειασε όμως και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματός του στη Νίκαια. Υποστήριξε ότι είναι παράξενος για εκείνον ο ισχυρισμός τους ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα πήγαν στο Κερατσίνι για να μοιράσουν τρικάκια, ενόψει ομιλίας του. «Αυτά γίνονται συνήθως μεσημέρι», είπε ο Μιχαλολιάκος και υποστήριξε πως ο ίδιος είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιήσει την ομιλία του στη συγκεκριμένη περιοχή.
    Μιλώντας για τους συγκατηγορούμενούς του, πρώην σήμερα βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν όπως και εκείνος την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ο Μιχαλολιάκος είπε: «Ποια εγκληματική οργάνωση θα μπορούσα να συστήσω με έναν πρώην πασόκο που πουλούσε τυρόπιτες στο Περιστέρι (εννοεί τον Στ. Μπούκουρα), με τον Κουκούτση που ήταν ο ορισμός του παλαιοκομματισμού και του Μαυρογιαλούρου και με ένα ακόμη που έβοσκε πρόβατα στην Αιτωλοακαρνανία (εννοεί τον Μπαρμπαρούση)».
    Όσον αφορά στη δολοφονία Φύσσα, ανέφερε πως δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά, τον καθ’ ομολογία δολοφόνο του μουσικού και υποστήριξε πως όταν έμαθε για το γεγονός απομάκρυνε τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γ. Πατέλη.
    Η έδρα υπέβαλλε σωρεία ερωτήσεων στον κατηγορούμενο γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής για την δήλωσή του περί ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας Φύσσα. Απαντώντας ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι μιλούσε για το πολιτικό κόστος που είχε χρεωθεί η Χρυσή Αυγή.
    «Είχε πολιτική ευθύνη η ΝΔ για τη δολοφονία Τεμπονέρα; Ή το ΠΑΣΟΚ για τον Παπαντωνίου και τον Τσοχατζόπουλο; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται, επειδή ένας οπαδός του έκανε μια αποτρόποια πράξη; Δεν έχει σχέση με το κόμμα η ανθρωποκτονία αυτή. Έχει σχέση με το ότι ένας άνθρωπος δολοφόνησε έναν άλλον. Η τελευταία που ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο ήταν η Χρυσή Αυγή», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος.
    Διαβάστε και: Ένταση στο τέλος της απολογίας Μιχαλολιάκου: «Δολοφόνε-Δολοφόνε» και «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή» ακούστηκαν στην αίθουσα



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ