19.7 C
Athens
23.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Ουκρανία: Νεκροί 352 άμαχοι – 76 άτομα τραυματίστηκαν στην Μαριούπολη


    Δύσκολη η χθεσινή νύχτα στην Ουκρανία, καθώς από τους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν στην Μαριούπολη το βράδυ της Κυριακής 15 άτομα τραυματίστηκαν και 61 ακόμη βρίσκονται στο νοσοκομείο.
    Σύμφωνα με πληροφορίες τα 18 άτομα βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
    Σημειώνεται ότι γύρω στις 8 το βράδυ σημειώθηκαν δύο ισχυρές εκρήξεις στη Μαριούπολη, στο ανατολικό τμήμα, κοντά στα εργοστάσια που φαίνεται πως αποτελούν στόχο των ρωσικών δυνάμεων και των αυτονομιστών.
    352 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, λέει η Ουκρανία
    Το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 352 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 1.684 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 116 παιδιά, έχουν τραυματισθεί
    Δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης
    Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Vitali Klitschko, ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο εκκένωσης καθώς το Κίεβο είναι περικυκλωμένο, ενώ προειδοποίησε για επικείμενους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
    «Βρισκόμαστε στα όρια μιας ανθρωπιστικής καταστροφής», δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press καθώς συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.
    «Αυτή τη στιγμή έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε νερό και θέρμανση στα σπίτια μας. Αλλά οι υποδομές έχουν καταστραφεί για να παραδώσουμε τα τρόφιμα και τα φάρμακα».
    Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν από κάθε σημείο τη Μαριούπολη, ενώ η πόλη μοιάζει να οχυρώνεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει ακόμη και μέσα στους δρόμους αν χρειαστεί ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.
    Μεγάλη φάλαγγα γύρω από το Κίεβο
    Οι δορυφορικές εικόνες του MAXAR αποτύπωσαν μια μεγάλη φάλαγγα ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, που περιλαμβάνει εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, να κατευθύνεται βορειοανατολικά της ουκρανικής πόλης Ιβάνκιβ και να κινείται προς το Κίεβο, το οποίο βρίσκεται περίπου 40 μίλια μακριά. Οι λήψεις συλλέχθηκαν στις 10:56 το πρωί της Κυριακής.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ