17.1 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα – Τι ρόλο θα παίξει η μετάλλαξη Όμικρον


    Κλείνουν αύριο, Πέμπτη (23/12) τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και αυτό φέρνει ανακούφιση στην κυβέρνηση, καθώς τα σχολεία είναι μια σημαντική εστία μετάδοσης του κορονοϊού.
    Το γεγονός ότι θα μειωθεί η κινητικότητα γύρω από τα σχολεία, δίνει ένα χρονικό περιθώριο στην κοινωνία να προχωρήσει στο χτίσιμο της ανοσίας με την επίσπευση του εμβολιασμού που πλέον γίνεται σχεδόν σε όλες τις ηλικίες, από 5 ετών κι άνω, ωστόσο, η κινητικότητα των εορτών και προβληματίζει και τρομάζει για το τι μπορεί να επικρατήσει στα μέσα Γενάρη, όπου κι αναμένεται έξαρση κρουσμάτων.
    Γι αυτό το λόγο λοιπόν παραμένει πάντα στο τραπέζι η λήψη μέτρων για τα σχολεία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει περίπτωση να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων. Ωστόσο, τόνισε ότι η απόφαση αυτή ισχύει στην παρούσα φάση και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2022.
    Το ίδιο υποστήριξαν μεταξύ άλλων, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι θα πραγματοποιηθεί στην προγραμματισμένη ημερομηνία το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
    Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλείνουν την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 κι ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, μετά τη γιορτή των Φώτων που πέφτει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου.
    Την ίδια ώρα, ωστόσο, πληροφορίες θέλουν μερίδα επιστημόνων να ζητούν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μετά τις γιορτές και να παραταθεί το άνοιγμά τους κατά μία εβδομάδα. Κι αυτό γιατί αναμένουν έκρηξη κρουσμάτων από τις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες συναθροίσεις, παρά τα όποια μέτρα αυτοπροστασίας ληφθούν από τους πολίτες.
    Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση επανεκτιμάται μέρα με τη μέρα και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί οποιοδήποτε μέτρο, τη στιγμή που η μετάλλαξη Ομικρον εξαπλώνεται ραγδαία, μιας και τα συμπτώματά της είναι σχεδόν αμελητέα και πολύ ήπια, όπως κι αυτά της Δέλτα.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Η Αστυνομία ψάχνει να συλλάβει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο (βίντεο)
    Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: Ένας νεκρός μετανάστης – Ψάχνουν 38 ακόμη άτομα (βίντεο)
    «Μυστικός δείπνος» Μητσοτάκη – Σκλαβενίτη με φόντο την ακρίβεια σε βασικά αγαθά – Τι συζήτησαν
    Self test στις γιορτές: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεσή τους
    Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ