18.1 C
Athens
23.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Δέκα χρόνια ομάδα ΔΙΑΣ – Δέκα χρόνια προσφοράς στον πολίτη (βίντεο)


    Ήταν 29 Μαρτίου του 2010, όταν 2.448 αστυνομικοί, στην πλειοψηφία τους ειδικοί φρουροί ανέλαβαν να στελεχώσουν την νεοσύσταστη ομάδα ΔΙΑΣ, μια ομάδα που έμελλε να ταυτιστεί με πλήθος επιτυχιών της αστυνομίας και να εμπεδωθεί στην συνείδηση των πολιτών ως την ομάδα των αστυνομικών που βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους.
    Η δράση της ξεκίνησε σε 75 περιοχές της Αττικής και 21 της Θεσσαλονίκης, καταφέρνοντας στα 10 χρόνια της παρουσίας της στους δρόμους, μέσα σε ένα περιβάλλον έντονης εγκληματικότητας, να ισορροπήσει ανάμεσα στην εμφανή αστυνόμευση για την πάταξη του εγκλήματος, αλλά και της αποδοχής-προσέγγισης της αστυνομίας από την κοινωνία και τους πολίτες της.
    Αρωγός των ειδικών φρουρών το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, ΣΕΦΕΑΑ, που «από την πρώτη μέρα πίστεψε στο όραμα της νέας μορφής αστυνόμευσης, υπερασπιζόμενο το έμψυχο δυναμικό της και το πρωτόγνωρο για τα μέχρι τότε δεδομένα τρόπο αστυνόμευσης, αντικρούοντας όταν χρειάστηκε, απόψεις και θεωρίες, κυρίως Συνδικαλιστικές, που την θεωρούσαν καταχρηστική και μη αναγκαία. Σήμερα, δικαίως έχει καταξιωθεί και παγιωθεί στην Αστυνομία και την κοινωνία ελκύοντας όλους τους φορείς, ακόμη και εκείνους που για πολλά χρόνια ενώ ήταν αποστασιοποιημένοι, σήμερα εκφράζονται με αισθήματα αλληλεγγύης» .
    Η ομάδα ΔΙΑΣ κατάφερε χάρη στην αμεσότητα των στελεχών της, την καίρια συνδρομή και την ανθρώπινη προσέγγιση να μπει στην καρδιά των πολιτών κάθε ηλικίας. Φτάνουν πρώτοι στις ληστείες, πρώτοι στις κλοπές, πρώτοι στη βοήθεια ανυπεράσπιστων συμπολιτών μας, πρώτοι στη μεταφορά ασθενών, πρώτοι στο καθήκον. Γι’ αυτό και οι πολίτες ταυτίζονται με τις επιτυχίες τους και βυθίζονται στο πένθος με τις απώλειες τους.
    «Δέκα χρόνια μετά, η ΔΙΑΣ, ενισχυμένη πλέον με περίπου 1.300 νέους συναδέλφους Ειδικούς Φρουρούς να εντάσσονται στην οικογένεια της, δίνει τη δυνατότητα στην ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε ακόμη περισσότερα σημεία, σε ακόμα μικρότερο χρόνο, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς και προστατευμένοι», τονίζει το ΣΕΦΕΑΑ σε ανακοίνωση για την συμπλήρωση 10 ετών.
    Αυτές τις μέρες που η Πατρίδα και η Ελληνική κοινωνία δοκιμάζονται από μια πρωτόγνωρη παγκόσμια απειλή, οι γυναίκες και οι άνδρες της ΔΙΑΣ γράφουν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της, ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή της “μάχης”, αψηφώντας κάθε κίνδυνο, δίπλα στον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο. Σήμερα, είμαστε όλοι ΔΙΑΣ και της ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, αποτελεσματικά, δυναμικά, αλλά προπάντων ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ!!



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ