18.1 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Με ελληνική παρουσία διεξήχθη η στρατιωτική διαστημική άσκηση «ASTERX 2022»


    Ως παρατηρητές συμμετείχαν στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Στρατιωτική Διαστημική Άσκηση με την επωνυμία «ASTERX 2022», που διεξήχθη από τις 24 Φεβρουαρίου ως τις 4 Μαρτίου στην Τουλούζη της Γαλλίας. Η άσκηση οργανώθηκε από τη Γαλλική Διοίκηση Διαστήματος και έλαβαν μέρος οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ καθώς και με Παρατηρητές από άλλες Χώρες.

    Η «ASTERX 2022», στην οποία οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν για πρώτη φορά με 2 Παρατηρητές, αποσκοπούσε στην αξιολόγηση, στην βελτίωση και στην ενίσχυση των διαδικασιών επιχειρησιακής εκπαίδευσης και των διαστημικών δυνατοτήτων των συμμετεχόντων, καθώς και στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής συνεργασίας στον τομέα του Διαστήματος.


    Με την συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εν λόγω Άσκηση ενισχύονται οι δυνατότητες επιχειρησιακής λειτουργίας της νεοσυσταθείσας Διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ, μέσω της συνεργασίας των φορέων εκμετάλλευσης του πεδίου του Διαστήματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και της απόκτησης τεχνογνωσίας και εμπειρίας επί των επιχειρησιακών διαδικασιών που διέπουν τη χρήση του.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ