15.5 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024
More

    Το Καστελόριζο έβαλε στο στόχαστρο ο Τσελίκ: «Κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο» (βίντεο)

    Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα με τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ να βάζει στο στόχαστρο το Καστελόριζο.

    Ο Ομέρ Τσελίκ μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κακώς δεν είναι αποστρατιωτικοποιημένο το Καστελόριζο.

    Με αφορμή άσκηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, ο Τσελίκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελλάδα, φτάνοντας σε σημείο να πει ότι «το Καστελόριζο θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένο».


    «Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας και είμαστε ανοιχτοί στην επίλυση προβλημάτων στο τραπέζι. Η Συνθήκη του Παρισιού επιβεβαιώνει τον αφοπλισμό 14 νησιών, συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου (σ.σ. Meis στα τούρκικα). Όποτε τους καλούμε να σεβαστούν τον νόμο, η Ελλάδα το εκμεταλλεύεται για προπαγάνδα λέγοντας ότι είναι τουρκικές προκλήσεις».

    «Εμείς είμαστε υπέρ της διαπραγμάτευσης»

    «Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο εκτός από την Ελλάδα που να απαιτεί διπλάσιο εναέριο χώρο από τη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Ενώ όλα είναι χωρισμένα στη μέση, τα αγνοούν εξοπλίζοντας τα νησιά, δείχνοντας ότι δεν σέβονται τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού. Η πλευρά που παραβιάζει το νόμο είναι η Ελλάδα. Εμείς είμαστε αυτοί που λέμε, “να τα λύσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μεταξύ μας”».

    «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

    Όμως, ο Τσελίκ δεν έμεινε εκεί αφού δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την εισβολή στην Κύπρο «ειρηνευτική επιχείρηση». «Η βάση της συζήτησης εδώ είναι ότι η ευαισθησία της Τουρκίας για τη “Γαλάζια Πατρίδα” είναι σύμφωνη με το νόμο. Ο Μητσοτάκης παρουσίασε μάλιστα τη νόμιμη ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο ως απειλή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», είπε ο Τσελίκ.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ