18.1 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Δυστύχημα στα Σπάτα: Τα τελευταία μοιραία δευτερόλεπτα του 22χρονου πριν χάσει τη ζωή του – Τα πρόσωπα-κλειδιά και οι κρίσιμες καταθέσεις


    Συνεχώς βγαίνουν νέα στοιχεία στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα.

    Τα τελευταία μοιραία δευτερόλεπτα του 22χρονου, πριν χάσει τη ζωή του από τον έλικα, αποκαλύπτει στο STAR ο Γιώργος Χιωτάκης, ο οποίος είναι 30 χρόνια επαγγελματίας χειριστής και φίλος του Χρήστου, του πιλότου του ελικοπτέρου.


    Έχει μάλιστα, προσγειωθεί και απογειωθεί άπειρες φορές από το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο και γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.

    «Μία παρέα τεσσάρων ατόμων πήγε ή κατευθύνθηκε προς το σωστό σημείο και ξαφνικά ο άτυχος βρετανός τουρίστας με δική του βούληση, ανεξέλεγκτα, επέστρεψε στο ελικόπτερο, πιθανολογούν ότι κρατούσε κινητό στο χέρι ότι έχει να κάνει με κάποια εφαρμογή των social media, ώσπου να συνειδητοποιήσουν οι υπόλοιποι τι έχει συμβεί του φώναξαν: “No,no,no…”. Ωστόσο ήρθε και ένας χειριστής από ένα άλλο ελικόπτερο που τον είδα και προσπάθησe να τον προλάβει την ώρα που πήγαινε να περάσει κάτω από το στροφείο του ελικοπτέρου δεν τον πρόλαβε έτσι ο έλικας τον χτύπησε στο κεφάλι και βρήκε τραγικό θάνατο» είπε ο Γιώργος Χιωτάκης.

    «Προσγειώθηκε το ελικόπτερο, τα στροφεία λειτουργούσαν, ήρθαν δύο συνοδοί εδάφους και υπήρχε κι άλλος χειριστής οι οποίοι έδειξαν στους επιβάτες που να κατευθυνθούν. Είναι μία απόσταση 10μέτρων εκεί όπου βρίσκεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος αναμονής των επιβατών. Όπως καταλαβαίνετε ο κάθε επιβάτης δεν είναι κρατούμενος, δεν τον έχουμε δεμένο με αλυσίδες, ούτε τους τραβάμε από το αυτί. Οπότε ευγενικά ανοίγουμε τα χέρια τους και υποδεικνύουμε στους επιβάτες που πρέπει να πάνε» πρόσθεσε.


    «Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ αυτά που λένε οι φίλοι του ότι κανένας δεν μας είπε πού να πάμε γιατί αυτή βρέθηκαν στο σωστό σημείο και ο άλλος πήγε μόνος του στο λάθος σημείο και θα αναπαύσει την ψυχή του και να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό» κατέληξε.

    Τα πρόσωπα-κλειδιά και οι κρίσιμες καταθέσεις

    Βίντεο ντοκουμέντο από drone αποκαλύπτει για πρώτη φορά το ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όπου το απόγευμα της Δευτέρας ο άτυχος νεαρός Βρεττανός τουρίστας βρήκε φρικτό θάνατο από τον έλικα την ώρα της αποβίβασης του.

    Το κλιμάκιο των πραγματογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων εξετάζει καρέ καρέ το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο.

    Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει επίσης, οι καταθέσεις του πιλότου, των δύο συνοδών εδάφους, των τριών βρετανών φίλων του, που επέβαιναν μαζί του στη μοιραία πτήση ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στον 21χρονο.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ