18.1 C
Athens
23.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 67χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα τον 43χρονο


    Πρoσωρινά κρατούμενος κρίθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ο 67χρονος που φέρεται να πυροβόλησε με καραμπίνα τραυματίζοντας έναν 43χρονο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή της Φοινικιάς στο Ηράκλειο.

    Ο 67χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του και απολογήθηκε.


    Μετά το πέρας της απολογίας του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγείται στη φυλακή.

    «Κατόπιν εντάλματος προσωρινής κράτησης του κ. Ανακριτή πλημμελειοδικών Ηρακλείου, διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση του δράστη της βάναυσης επίθεσης διότι κρίθηκε ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκε επάξια στο καθήκον της για την ασφάλεια των πολιτών και προς ικανοποίηση του αισθήματος της κοινωνικής γνώμης και του θύματος που εκπροσώπησαν κατά την υποστήριξη της κατηγορίας», δήλωσε στο neakriti.gr ο δικηγόρος του 43χρονου, Νικόλαος Στιβακτάτακης.

    Ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ασκήσει σε βάρος του 67χρονου άνδρας ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.


    Υπενθυμίζεται ότι το περιβάλλον του 67χρονου υποστηρίζει πως σε καμία περίπτωση ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει, πόσω μάλλον να σκοτώσει τον 43χρονο, ενώ όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, ο εντολέας του πριν από περίπου ένα μήνα είχε δεχτεί επίθεση από τον φερόμενο παθόντα. Αναφορικά με τον τελευταίο, φέρεται να μην διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

    Ο 67χρονος άνδρας συνελήφθη περίπου δύο ώρες μετά το αιματηρό περιστατικό. Κατόπιν παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, ωστόσο ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για σήμερα Τρίτη.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ