19.1 C
Athens
17.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
More

    Ζάκυνθος: Παρούσα η ΕΛ.ΑΣ. σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας παρά την υποστελέχωση


    Λύσεις στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που αυξάνονται το τελευταίο καρό προσπαθεί να δώσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου παρά την σοβαρή υποστελέχωση…

    Σοκαρισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εξέλιξεις από τη νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ανάμεσα σε γνωστό ζευγάρι νομικών, με θύτη τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα. Η υπόθεση αυτή, δυστυχώς, δεν αποτελεί την εξαίρεση, αλλά τον νοσηρό κανόνα της ελληνικής κοινωνίας που βλέπει τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, που αφορούν κυρίως τις γυναίκες, να αυξάνονται.

    Σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών έχει συσταθεί το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου.


    Σύμφωνα με τον Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Άγγελο Πολύζο το γραφείο σήμερα στελεχώνεται από οχτώ άτομα, τα οποία είναι υπεύθυνα για τη διερεύνηση των καταγγελιών. Όπως αναφέρει, το τμήμα δέχεται καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και τηρείται η νομοθεσία που προβλέπεται.

    Ωστόσο, η υπηρεσία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Τα άτομα τα οποία απορροφήθηκαν για τη σύσταση του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας, λείπουν σήμερα από άλλες θέσεις.


    Όπως εξηγεί ο κ. Πολύζος: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει ικανή στελέχωση. Αυτά τα οχτώ άτομα απορροφήθηκαν από το ήδη υπάρχον δυναμικό της Διεύθυνσης Ζακύνθου με αποτέλεσμα να υποστελεχωθούν άλλες υπηρεσίες, εφόσον προσωπικό είναι μειωμένο».

    Το ψήφισμα και η λύση

    Το ζήτημα της υποστελέχωσης της υπηρεσίας τέθηκε πρόσφατα στο δημοτικό και στο περιφερειακό συμβούλιο, με την κατάθεση ψηφίσματος για την ενίσχυση του υπάρχοντος δυναμικού και την κάλυψη την οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πολύζου:

    «Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων απεύθυνε αίτημα τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων, για να αναδειχθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης της αστυνομίας Ζακύνθου και η ανάγκη ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό, όχι με αποσπασμένο, και εξηγήσαμε τους τρόπους που αυτό μπορεί να γίνει με τις προτάσεις που κάναμε στο υπόμνημα που είχαμε καταθέσει…

    Το υπάρχον προσωπικό δεν είναι αρκετό. Το προσωπικό της αστυνομίας είναι 150 οργανικές θέσεις από τις οποίες οι υπάρχουσες, δηλαδή, αυτή τη στιγμή στο νομό, είναι 120, συμπεριλαμβανομένης και της ενισχυτικής δύναμης που έχει έρθει».

    Το ψήφισμα υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από τα συμβούλια και αναμένεται να γίνουν ενέργειες, σύμφωνα, τουλάχιστον με όσα ανακοίνωσαν κατά τις συνεδριάσεις οι τοπικές αρχές.

    Πηγή: imerazante



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ