15.4 C
Athens
14.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
More

    Χανιά: Στη φυλακή ψευτογιατρός που πουλούσε «ματζούνια» για τον καρκίνο


    Σε κάθειρξη τριών ετών και τριών μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκαν χθες στα Χανιά ένας 66χρονος ψευτογιατρός και η σύζυγός του, ως ένοχοι για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κατά δεκάδων πολιτών, καθώς και έκθεση και για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

    Όπως μεταφέρει το zarpanews, οι δύο επιτήδειοι παρίσταναν τους επιστήμονες, υποσχόμενοι στους ανυποψίαστους πελάτες θεραπεία ακόμα και για καρκίνο, με την κατανάλωση «ματζουνιών», χωρίς κάποια φαρμακευτική αγωγή.

    Δρούσαν το αργότερο από το 2017 ενώ αναφέρεται πως είχαν δεχθεί πάνω από 200 περιστατικά, μέχρι τη σύλληψή τους το 2020.


    Πώς «ξεσκεπάστηκε» ο ψευτογιατρός

    Σύμφωνα με τη δικογραφία εναντίον τους, ο 66χρονος συστηνόταν ως κάτοχος πτυχίου Ιατρικής από αμερικανικό πανεπιστήμιο, με τίτλο «Doctor of Science», αλλά και του Chaffey College της Καλιφόρνια, καθώς και καθηγητής σε πανεπιστήμιο Ιατρικής των ΗΠΑ.

    Σχετικά με τη σύζυγό του, συστηνόταν ως «πτυχιούχος Νοσηλευτικής στην Ελβετία με ειδίκευση στην εντατική μονάδα με πολύχρονη εμπειρία, έχοντας διατελέσει διευθύντρια μονάδας σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στη Ζυρίχη».


    Η απάτη τους ξεσκεπάστηκε τον Δεκέμβριο του 2020, μετά από καταγγελία ζευγαριού στις Αρχές, το οποίο είχαν δεχτεί στην Κίσσαμο οι δύο ψευτογιατροί για εξέταση σε διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει.

    Μετά την καταγγελία οι Αρχές εντόπισαν το διαμέρισμα επί της παραλίας Τελωνείου Κισσάμου, ενώ ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο κατηγορούμενους.

    Στις 11 Δεκεμβρίου αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα, αφού εξακρίβωσαν από πελάτες που είχαν ολοκληρώσει μόλις, μία από τις «κάλπικες» εξετάσεις τους πως το ζευγάρι πράγματι είχε αποσπάσει χρηματικό ποσό για τις υπηρεσίες του.

    Προχώρησαν στη σύλληψή τους και κατάσχεσαν μεταξύ άλλων 25 πλαστικά φιαλίδια με απροσδιόριστη υγρή ουσία, οκτώ βιβλία ιατρικού και παραϊατρικού περιεχομένου, 480 ευρώ, και αρχείο επισκέψεων 210 ασθενών μεταξύ άλλων.

     


    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ