26.8 C
Athens
22.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024
More

    Daily Mail: Ο «πιστολέρο» του Τραμπ ερευνούσε και τη βασιλική οικογένεια


    O Τόμας Μάθιου Κρουκς, περιβόητος πλέον για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ, φέρεται να είχε βάλει στο «στόχαστρο» και τη βρετανική βασιλική οικογένεια, όπως προέκυψε από τα δεδομένα που ανέκτησαν οι αρχές.

    Σύμφωνα με την Daily Mail, ερευνητές του FBI ενημέρωσαν μέλη του Κογκρέσου ότι ο Κρουκς «εξέταζε» μέσω internet έναν αριθμό πιθανών στόχων δολοφονίας υψηλού κύρους, μεταξύ των οποίων ένα ανώνυμο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

    Η αποκάλυψη έγινε αφού οι ομοσπονδιακοί πράκτορες «σάρωσαν» τα ηλεκτρονικά αρχεία του 20χρονου, μαζί και το περιεχόμενο δύο κινητών τηλεφώνων του.


    Οι πιθανοί «στόχοι» του Κρουκς

    Τα ακριβή κίνητρα του Κρουκς καλύπτονται ακόμα από ένα πέπλο μυστηρίου, ενώ η «hit list» του με πιθανούς στόχους πέρα από τη βασιλική οικογένεια προσθέτει στα ερωτηματικά.

    Ο 20χρονος είχε αναζητήσει επίσης για τον Κρίστοφερ Ρέι, διευθυντή του FBI, και τον Μέρικ Γκάρλαντ, τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ.

    Οι ερευνητές αποκάλυψαν επίσης ότι οι συσκευές του Κρουκς περιείχαν εικόνες του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Τραμπ, καθώς και τις ημερομηνίες των συγκεντρώσεων του Τραμπ και του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Σικάγο τον επόμενο μήνα.

    Η είδηση ​​της ανακάλυψης του FBI ήρθε καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο δράστης είχε γράψει μια δυσοίωνη προειδοποίηση στην πλατφόρμα αγοραπωλησίας παιχνιδιών Steam, πριν επιχειρήσει να δολοφονήσει τον Trump.

    Τι έγραψε για την «πρεμιέρα» του

    «Η 13η Ιουλίου θα είναι η πρεμιέρα μου, δείτε τη να συμβαίνει ζωντανά» είχε γράψει στην πλατφόρμα ο Κρουκς.

    Στις 13 Ιουλίου άνοιξε πυρ κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ από μια στέγη μόλις 120 μέτρα μακριά από τη σκηνή της συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια.

    Εν τω μεταξύ, ο επικοινωνιακός πόλεμος ευθυνών για την παρά λίγο δολοφονία συνεχίζεται, με πολλούς συνωμοσιολόγους να βασίζονται στην φαινομενικά μεγάλη απόκλιση από τον εντοπισμό τους Τόμας Κρουκς, ακόμα και από μέλη του κοινού, μέχρι την «εξουδετέρωσή» του από τις δυνάμεις ασφαλείας, αφού είχε ήδη ανοίξει πυρ κατά του πρώην προέδρου.

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ