24.8 C
Athens
24.1 C
Thessaloniki
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
More

    Αγανακτισμένοι δήμαρχοι στην Κρήτη παίρνουν πρωτοβουλίες για την «ψευτολεβεντιά» – Καλούν σε διάλογο στα Ανώγεια


    Δήμαρχοι της Κρήτης που έχουν φτάσει στο… αμήν με την «ψευτολεβεντιά» που περιλαμβάνει ξυλοδαρμούς και άσκοπους πυροβολισμούς (μπαλωθιές) πήραν την πρωτοβουλία για να μπει ένα τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές.

    Μόλις τους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού, ένας άνδρας έπεσε νεκρός από μπαλωθιές που έριξε το όπλο του μπατζανάκη του στο Καθαρό.

    Επίσης, ένα 16χρονο παιδί υπέστη άγριο ξυλοδαρμό στα Ανώγεια επειδή φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα.


    Τελευταίο περιστατικό στο Ηράκλειο όπου ένας 49χρονος Ελληνοκαναδός έκανε χειρουργείο και ράμματα μετά από άγριο ξυλοδαρμό επειδή έκανε παρατήρηση για καύτρα τσιγάρου.

    Το τελευταίο περιστατικό πήρε διαστάσεις και στο Ηράκλειο Κρήτης πάει η πρέσβειρα του Καναδά, μετά και από παρέμβαση της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.


    Μπαλωθιές και ξύλο στην Κρήτη

    Ταυτόχρονα, στον δήμο Βιάννου ξεχειλίζει η οργή για περιστατικό στο Κεφαλοβρύσι όπου ένας 51χρονος άνοιξε πυρ σε γλέντι και κατηγορείται ότι πυροβόλησε κατά ενός ατόμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη αντίδραση από πλευράς παρευρισκομένων στο γλέντι, με συνέπεια να πέσει και ξύλο.  Οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν κακουργηματική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 51χρονου.

    Ο 51χρονος «πιστολέρο» εξαφανίστηκε μετά το συμβάν και παρέμενε άφαντος, ενώ οι αστυνομικοί, μετά από έρευνες, εντόπισαν και προχώρησαν αρχικά στη σύλληψη τριών ατόμων, που φέρονταν να ήταν στην παρέα με τον 51χρονο.

    «Ανεπιθύμητοι στον δήμο Βιάννου»

    «Η δημοτική Αρχή Βιάννου, πληροφορούμενη αυτό το λυπηρό γεγονός, καταδικάζει απερίφραστα το επεισόδιο που καταγράφηκε στη διάρκεια γλεντιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεφαλοβρυσίου Βιάννου. Είναι ένα γεγονός καταδικαστέο, το οποίο μάλιστα σημειώνεται από επισκέπτες στον Δήμο μας, που δε σεβάστηκαν την εκδήλωση του Συλλόγου», είπε στο neakriti.gr ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

    «Επιθυμία της δημοτικής Αρχής είναι όλοι όσοι έρχονται στον δήμο μας να απολαμβάνουν τη φιλοξενία μας και να μετέχουν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με στόχο τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία όλων. Άλλωστε οι Βιαννίτες έχουμε αποδείξει πως είμαστε άνθρωποι της φιλοξενίας, της αγνής διασκέδασης και του Πολιτισμού», ανέφερε.

    «Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να κινούνται όλοι. Γι’ αυτό και είναι απολύτως καταδικαστέα κάθε τέτοια πράξη βίας, που μπορεί να αποβεί και μοιραία για την ανθρώπινη ζωή. Ζητάμε από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές Αρχές να λειτουργήσουν με αυστηρότητα», τόνισε.

    «Δεν θα επιτρέψουμε στον τόπο μας να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο. Δεν είναι επιθυμητοί στον δήμο Βιάννου όλοι όσοι ασκούν βία ή χαρακτηρίζονται από τέτοιες συμπεριφορές», σημείωσε ο κ. Μπαριτάκης.

    Πρωτοβουλία και κάλεσμα σε διάλογο στα Ανώγεια

    Πρωτοβουλίες για κοινωνική διαβούλευση με φόντο παραβατικές συμπεριφορές, αναλαμβάνει ο δήμαρχος Ανωγείων. Μάλιστα, ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης καλεί τους δημότες των Ανωγείων σε ανοιχτό διάλογο, με εκκίνηση την Τρίτη 20 Αυγούστου στις 8 μ.μ., στο κινηματοθέατρο του δήμου στην πλατεία Αρμί, «για να συζητήσουμε για όλα αυτά που μας προβληματίζουν».

    «Το τελευταίο επεισόδιο είναι κρίκος μιας πληθώρας παραβατικών επεισοδίων που εκτυλίσσονται κατά διαστήματα μπροστά μας. Η παραβατική οδήγηση ανηλίκων, οι άσκοποι πυροβολισμοί και άλλα, που νομίζω όλοι γνωρίζουμε, είναι μερικοί κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Μας προσβάλλουν όλους, Δήμο και πολίτες», τόνισε.

    «Πιστεύω ότι αυτά δεν αντανακλούν το ήθος, την κοινωνική αγωγή και τις παραδόσεις των ανωγειανών οικογενειών, και θεωρώ πως δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Θα πρέπει ως κοινωνία να καταδικάζουμε τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας, να στεκόμαστε και να υποστηρίζουμε το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό. Είναι σημαντικό να καλλιεργούμε τον διάλογο για να λύνουμε τις διαφορές μας, να ζητάμε συγνώμη όταν κάνουμε λάθος», επεσήμανε.

    «Τα φαινόμενα αυτά οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε συλλογικά, οικογένεια, σχολεία, κοινωνικοί φορείς και δημοτική Αρχή. Γι’ αυτό, σας καλώ σε κοινή συζήτηση όλους και όλες την Τρίτη 20 Αυγούστου και ώρα 8 το απόγευμα, στο κινηματοθέατρο του δημαρχείου», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ