19.8 C
Athens
17 C
Thessaloniki
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024
More

    Ανδρουλάκης για υποκλοπές: «Είναι διπλό σκάνδαλο, παρακολούθησης και συγκάλυψης»


    Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή για την υπόθεση των υποκλοπών, τόνισε ότι πρόκειται για ένα «διπλό σκάνδαλο, σκάνδαλο παρακολούθησης και σκάνδαλο συγκάλυψης».

    «Η προσπάθεια να κρύψετε τις ευθύνες του Μαξίμου και του βαθέος κράτους έχουν επιμολύνει τις συντεταγμένες εξουσίες της χώρας. Πρώτα επιμόλυνε το Μαξίμου τις μυστικές υπηρεσίες και τώρα επιμολύνει και τη Δικαιοσύνη.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


    Είπε, επίσης, ότι η υπόθεση των υποκλοπών «είναι διπλό σκάνδαλο, σκάνδαλο παρακολούθησης και σκάνδαλο συγκάλυψης».

    Τα ερωτήματα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

    Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Νίκος Ανδρουλάκης – μεταξύ άλλων – έθεσε ορισμένα ερωτήματα για την υπόθεση:


    «Για πολιτικούς λόγους ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πει στο ντιμπέιτ πριν τις εθνικές εκλογές ότι έγινε λάθος και δεν αποτελώ εθνικό κίνδυνο, όπως υπέγραψε η Εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κα. Βλάχου.

    Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τι αποτελούν; Θα μάθουμε ποτέ; Οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, οι επιχειρηματίες, οι εισαγγελείς; Θα μιλήσει κάποιος επιτέλους για τους λόγους που στοχοποιήθηκαν από το Ρredator και τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ;

    Δεύτερο ερώτημα: αυτές οι υπόγειες διαδρομές παρακρατικών μηχανισμών και των μυστικών υπηρεσιών, που τελούν υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού και που κατά τη Νέα Δημοκρατία και τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο ήταν «ρυπαρά δίκτυα» , είναι ευρωπαϊκή κανονικότητα; Έχετε δει σε άλλες χώρες όπου λειτουργούν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη, να υπάρχουν τέτοια ανεξέλεγκτα δίκτυα και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός και σήμερα να πανηγυρίζει ο υπουργός της Νέας Δημοκρατίας για όσα μάθαμε από την ελληνική δικαιοσύνη;

    Άρα, είναι κανονικό να παρακολουθείται το μισό υπουργικό συμβούλιο; Είναι κανονικό σε μία χώρα που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο γεωπολιτικό σημείο της Ευρώπης να παρακολουθούν τις ένοπλες δυνάμεις; Όλα αυτά είναι κανονικότητα; Είστε δηλαδή εσείς κεντρώοι και φιλελεύθεροι; Αν είναι δυνατόν.

    Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι όλα αυτά είναι κανονικότητα σε μία ευρωπαϊκή χώρα, με αγώνες για την δημοκρατία; Μόλις πριν λίγες μέρες ήταν η 50η επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας, ποιος μπορεί να πιστέψει σε αυτή την αίθουσα ότι όλα αυτά είναι μια ευρωπαϊκή κανονικότητα;

    Σε αυτή την πορεία των δύο χρόνων γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επιχείρησης συγκάλυψης, κάθε φορά που οι ανεξάρτητες αρχές βρίσκονταν προ αποκαλύψεων. Είδαμε την αλλαγή στη σύνθεση της ΑΔΑΕ με τις πλάτες του κ. Βελόπουλου, λίγες ώρες πριν η ΑΔΑΕ επιβάλει πρόστιμο στην ΕΥΠ για τη μη συμμόρφωση της να παράσχει στοιχεία για τη διακρίβωση του κοινού κέντρου παρακολουθήσεων.

    Και το κορυφαίο: να μην ανοίγει ρουθούνι, όταν η ΕΥΠ έρχεται πάλι και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας. Εκδίδει απόφαση το ΣτΕ που ορίζει επακριβώς ότι πρέπει να ενημερωθώ εγγράφως για τον φάκελο της παρακολούθησής μου. Γράφει η ΕΥΠ στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό δεν σας πειράζει. Και αυτό ευρωπαϊκή κανονικότητα!

    Τι φοβούνται η ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και δεν αποκαλύπτουν τις καθ’ όλα νόμιμες –σύμφωνα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- αποφάσεις τους;

     



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ