19.1 C
Athens
18.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
More

    Σκόπελος: Άγριο συμβάν ενδοοικογενειακής βίας – Τον έπιασαν να χτυπάει τη γυναίκα του


    Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στη Σκόπελο εκδικάστηκε χθες, Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με το δικαστήριο να επιβάλει σε έναν 49χρονο ποινή φυλάκισης 19 μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα.

    Ο 49χρονος στη Σκόπελο, σύμφωνα με το gegonota.news, «πιάστηκε στα πράσα» να χτυπά την γυναίκα του όταν έμαθε ότι έφυγε από το σπίτι προς άγνωστο προορισμό, με τα χρήματα της επιχείρησης.

    Όσον αφορά το συμβάν, έλαβε χώρα στις 28 Αυγούστου στη Σκόπελο, όταν ο 49χρονος, στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί στο νησί, καυγάδιζε υπό άγνωστες συνθήκες με την 38χρονη σύζυγό του.


    Σκόπελος: Το χρονικό του επεισοδίου

    Λίγη ώρα αργότερα, ο κατηγορούμενος αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα του είχε πάρει χρήματα της επιχείρησης και είχε φύγει από εκεί και έτρεξε να την προλάβει. Η γυναίκα, φαίνεται να πήρε τα χρήματα λόγω ενός σοβαρού ιατρικού θέματος που αντιμετωπίζει ένα από τα παιδιά τους.

    Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στην επιχείρηση του 49χρονου λίγα λεπτά μετά, προκειμένου να μάθουν τι είχε συμβεί και να εξετάσουν το ενδεχόμενο της σύλληψής του, εκείνος τους έβρισε, ρωτώντας να μάθει ποιος τον είχε καταγγείλει και αν μπορούσε να περάσει από το αστυνομικό τμήμα λίγο αργότερα καθώς εκείνη την στιγμή εργαζόταν.


    Όταν οι Αρχές του είπαν ότι πρέπει να τους ακολουθήσει στο τμήμα εκείνη τη στιγμή, ο κατηγορούμενος άρχισε να βρίζει, ενώ όταν τον έπιασαν από τα χέρια για να τον μεταφέρουν στο περιπολικό, προσπάθησε να αντισταθεί.

    Τι είπε στο δικαστήριο

    Ο ίδιος ενώπιον του δικαστηρίου, ισχυρίστηκε πως η σύζυγός του έπραξε χωρίς να τον ενημερώσει και όταν εκείνος το έμαθε άρχισε να τον περιπαίζει και αυτός ήταν ο λόγος που ο ίδιος νευρίασε και την έβρισε. Ο 49χρονος αρνήθηκε ωστόσο ότι την χτύπησε, τονίζοντας πως το δικαστήριο θα μπορούσε να καλέσει και τα παιδιά τους να καταθέσουν για το ποιόν του πατέρα τους, αν δηλαδή χτυπά την σύζυγο του όταν έχει νεύρα.

    Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 49χρονο για τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και την βία κατά υπαλλήλων, ενώ τον αθώωσε για την πράξη της ενδοοικογενειακής απειλής κατ’ εξακολούθηση και την εξύβριση κατά συρροή, καθώς δεν προέκυψε πως αντίστοιχο περιστατικό έχει συμβεί στο παρελθόν. Ο κατηγορούμενος διατηρεί το δικαίωμα άσκησης έφεσης και αυτή διατηρεί το ανασταλτικό της αποτέλεσμα, μόνο υπό τον όρο μη προσέγγισης της 38χρονη σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ