26 C
Athens
21 C
Thessaloniki
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024
More

    Νικολακόπουλος για την αύξηση στη νυχτερινή αποζημίωση: «Είναι η αρχή»


    Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, μίλησε στο «Action24» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα της αύξησης στη νυχτερινή αποζημίωση των αστυνομικών.

    Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε:

    Στην τηλεόραση του «Action24» σήμερα το πρωί και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» με τους δημοσιογράφους, Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού, μιλήσαμε για αρκετά από τα σημαντικά ζητήματα που συνδέονται με την ασφαλή καθημερινότητα του πολίτη.


    Οι παρεμβάσεις μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου των τροχαίων παραβάσεων είναι συνολικές. Έχουμε ενισχύσει τις υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», την Τροχαία και την αστυνόμευση, αυξάνοντας τους ελέγχους και τη βεβαίωση των παραβάσεων.

    Εφαρμόζουμε ένα σύστημα σύγχρονο και καινοτόμο, το «Smart Policing», μέσω του οποίου βεβαιώνονται ψηφιακά οι παραβάσεις, ενώ εκσυγχρονίζεται ακόμη και η αμφισβήτηση της παράβασης. Προωθούμε ακόμη ένα μεγάλο έργο, το σύστημα των καμερών στους δρόμους.


    Για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας ανηλίκων, πέραν των εκτεταμένων ελέγχων και της ήπιας αστυνόμευσης, έχουμε πλέον, όπως ανακοίνωσε στη Δ.Ε.Θ. ο Υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μία καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή στα πρότυπα του «panic button», το «Safe Youth», την οποία αφού εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο ένας νέος και πατώντας το κουμπί, μπορεί να υπάρξει ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. και άμεση αντίδραση.

    Όσον αφορά την αύξηση στη νυχτερινή αποζημίωση για το ένστολο προσωπικό, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, μία συμβολική κίνηση απέναντι στους ανθρώπους που προσφέρουν και βρίσκονται καθημερινά στη μάχη, στην «πρώτη γραμμή». Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες και κανείς δεν είπε ότι με αυτή την αύξηση θα λυθούν τα προβλήματα. Είναι η αρχή.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ