25.8 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Καταγγελία για το σιδηροδρομικό δίκτυο: Κρεμασμένοι κορμοί μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα


    Το ατύχημα στις Αφίδνες, όπου κορμός δέντρου καρφώθηκε στο παρμπρίζ του μηχανοδηγού τρένου, έφερε στη δημοσιότητα μία σειρά από παθογένειες που «μαστίζουν» το σιδηροδρομικό δίκτυο τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά τα Τέμπη.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός Open πραγματοποίησε αυτοψία, διαπιστώνοντας πως κορμοί λαιμητόμοι κρέμονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν στις γραμμές του τρένου, προκαλώντας νέο ατύχημα.

    Συγκεκριμένα, από την αυτοψία, κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου κρύβονται αρκετές πολλές παγίδες σαν και αυτές που προκάλεσαν το ατύχημα στις Αφίδνες με το πεσμένο κορμό που με τα κλαδιά του τρύπησαν το παρμπρίζ του μηχανοδηγού.


    Ειδικότερα, από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021, συνεχίζουν να υπάρχουν αμέτρητα καμένα δέντρα κατά μήκος των γραμμών.

    Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι φέτος έχουν καταγραφεί τέσσερα ατυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Τα δύο απ’ αυτά σημειώθηκαν στον Άγιο Στέφανο τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, όπου καμένοι κορμοί έπεσαν στο δίκτυο.




    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ