25.8 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Απάτη ΕΟΠΥΥ: Ο γιατρός που συνταγογραφούσε φάρμακα για σχιζοφρένεια στους γονείς και τα παιδιά του – «Φέσωσε» το ταμείο με 3 εκατ. ευρώ!


    Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας έχει μπει η δράση του παθολόγου Ε.Κ, ηλικίας 51 ετών, που φέρεται σύμφωνα με τις αρχές να είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα ψευδών συνταγογραφήσεων του ΕΟΠΥΥ, που «φέσωσε» το ταμείο με περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να προκαλούν έκπληξη.

    Ο Ε.Κ σύμφωνα με τις αρχές, διέμενε στην Κύπρο και από το 2022 διορίστηκε επιμελητής Β’ γενικής ιατρικής σε κέντρο υγείας στη Βοιωτία.


    Η δράση του ξεκίνησε στις 2 Ιανουαρίου του 2020, καθώς τότε διαπιστώθηκε η πρώτη ψευδής συνταγογράφηση που φέρει την υπογραφή του.

    Τα ΑΜΚΑ στα οποία συνταγογραφούσε τα φάρμακα, τα εξασφάλιζε είτε από προηγούμενους ασθενείς του, είτε μέσω ενός αλλοδαπού ο οποίος ήταν το «δεξί του χέρι».


    Ο 51χρονος γιατρός επισκεπτόταν την χώρα μας δυο φορές το μήνα και έκανε εφημερίες στο κέντρο υγείας που ήταν η οργανική του θέση.

    Πριν επιστρέψει όμως στη Μεγαλόνησο, φρόντιζε να παραλαμβάνει μεγάλες παρτίδες σκευάσματος το οποίο χρησιμοποιούν διαβητικοί, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένο και για διαιτητικούς λόγους.

    Συνταγογραφούσε ψυχοτρόπες ουσίες σε γονείς και παιδιά

    Παράλληλα με την προσπάθεια του να εξασφαλίσει το συγκεκριμένο σκεύασμα, το οποίο πουλούσε σε πελάτες του στην Κύπρο και αποκόμιζε 50 ευρώ ανά συσκευασία, εντύπωση προκαλεί η συχνή συνταγογράφηση ενός ακόμη σκευάσματος.

    Πρόκειται για φάρμακο που λαμβάνουν ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή. Αξιοπρόσεκτο αποτελεί το γεγονός, σύμφωνα με τα στελέχη της οικονομικής αστυνομίας, πως ο γιατρός το συνταγραφούσε σε ΑΜΚΑ σε συγγενικά του πρόσωπα, όπως στους γονείς του, την σύζυγό του και τα παιδιά του.

    Συγκεκριμένα, στον πατέρα του το συνταγογράφησε 56 φορές, στην μητέρα του, 69, στην σύζυγο του 31 φορές, στον γιο του 18 φορές και ακόμη 12 στην κόρη του.

    Συνολικά ο παθολόγος συνταγογράφησε το συγκεκριμένο φάρμακο 3,6709 φορές, χρησιμοποιώντας 3.687 διαφορετικά ΑΜΚΑ, επιβαρύνοντας το ασφαλιστικό ταμείο με το ποσό των 591 χιλιάδων ευρώ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ